Klaus Iohannis, BLOCAT de întrebarea unui tânăr care s-a întors în țară. A dat vina pe PSD - VIDEO

La toți ne e greu, dar nu la fel! Așa i-a răspuns președintele Klaus Iohannis unui tânăr întors din străinătate. În cele din urmă, a dat vina pe PSD. 

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul evenimentului "Future Skills & Future of Work", organizat de Liga Studenților Români din Străinătate, ce poate face țara pentru tineri, pentru a-i ajuta să devină independenți, în perioada cea mai grea a vieții, în care trebuie să-și planifice viitorul pentru a avea o casă, o familie.

Trebuie să spun că și mie mi-a fost greu la început și probabil că și altora le-a fost destul de greu la început. Nu cred că putem să găsim o soluție unde tuturor le este foarte bine și foarte ușor de la început până la sfârșit. Astea se numesc provocările vieții și trebuie să ne confruntăm cu ele, dar, dincolo de asta, e clar că-n România avem nevoie de o cu totul și cu totul altă abordare față de tânăra generație. Aici nu vorbesc de măsuri care înlocuiesc preocuparea tânărului pentru propriul viitor, ci de măsuri care înlesnesc integrarea lui într-un job sau în mai multe, pot fi și aceste abordări o soluție. E nevoie de programe specifice care-l și pregătesc pe student, pe elev, pentru ceea ce urmează. Cred că este o parte care a fost neglijată total în sistemul nostru educațional, pregătirea tânărului pentru ce va fi după ce ia diploma, e mândru, merge acasă și se întreabă: ”acum ce fac?.” E nevoie și de mai multe măsuri de tip social, cum ajutăm pe un tânăr să se descurce găsească o locuință, iar pe cel care întemeiează o tânără familie, cum creionăm cadrul în societate, cum facem ca să le fie mai simplu tinerilor cu un copil mic să meargă și la serviciu, să aibă și cineva grijă de copil. E nevoie de un mix foarte complex de măsuri, unele sunt cunoscute și multe dintre ele sunt, în mod paradoxal, relativ simplu de pus în practică. Întrebarea vine: bun, dacă e așa simplu, de ce nu s-a făcut? Răspunsul cred că l-ați dat deja, vă amintesc că ați început cu ”în ultimii trei ani”. Și mie mi-a fost foarte greu în ultimii trei ani” a afirmat președintele Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului. 

Vezi întregul moment în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel