Urmărește emisiunea live


Klaus Iohannis, atac la guvernare: PSD va încerca să boicoteze referendumul. Vă va spune că...

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de la Palatul Cotroceni, referitor la referendumul de pe 26 mai și a lansat un nou atac la guvernare.

UPDATE: "Avem referendum pe 26 mai, am semnat astăzi decretul și am convocat acest referendum împreună cu alegerile europarlamentare. Vă aștept la vot, la refrendum și la europarlamentare. La referendum avem 2 întrebări: sunteți de acord să se interzică amnistia și grațierea pentru corupți? Da, eu sunt de acord și sper și în acordul vostru. A doua întrebare: sunteți de acord să se interzică ordonanțele de urgență pe justiție? Da!

Da, ne dorim o guvernare pentru români, o guvernare performantă, europeană. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum e mai improtant astăzi decât oricând. Dupa 2 ani și jumătate de abuzuri și excese, românii au șansa de a vota și de a spune ce cred despre PSD și despre ofensiva împotriva Justiției. PSD-iștii au votat Codurile penale fără să țină cont de nimeni. Își dau legi pentru a putea fura în continuare în liniște. Nu se mai tem de nimeni, eu cred că trebuie să se teamă de votul românilor din 26 mai", a spus Klaus Iohannis.

Vezi și: Întrebări referendum. Dragnea: Iohannis a recunoscut în seara asta! Are o singură miză

"Să nu îmi spuneți că acest vot nu contează"

"Unii vorbesc despre cum acest referendum e doar consultativ, nu ar avea rezultate, pentru că Parlamentul poate să nu țină cont. Nu sunt de acord, un referendum trimite un semnal și acest referendum va trimite un semanl foarte important. Avem o suprapunere de vot pentru partide cu cel de referendum. Românii pot da un semnal pe 2 direcții, să voteze partidele care sunt bune, după părerea, lor și în același timp să spună dacă sunt sau nu mulțumiți cu ce face PSD de 2 ani jumătate încoace

Să nu îmi spuneți că acest vot nu contează. E consultativ, dar contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot. Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm, imediat, a doua zi. Referendumul e începutul unui proces mai amplu, care începe acum, cu alegerile europarlamentare, continuă la toamnă, cu alegerile prezidențiale, la anul cu cele locale și parlamentare

Tot acest vot trebuie privit în ansamblul său. PSD va încerca să boicoteze acest referendum, o să vă spună că nu contează, că sunt probleme tehnice. Nu contează că se opune PSD, contează ce vă doriți voi, românii care mergeți la vot. Ați văzut ce legi fac pentru ei? Ați văzut cum vor să se protejeze? De data asta există șansa unei schimbări reale. Semnalul, dragii mei, se va da pe 26 mai la referendum și europarlamentare", a mai spus președintele României.

Vezi și: Restructurarea Guvern. Dăncilă, răspuns pentru Dragnea: Eu am decis!

"Acest referendum este și despre PSD"

"Am fost acuzat că politizez acest referendum. Nu, PSD politizează acest referendum, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra Justiției. Asta este adevărata politizare. Acest referendum este și despre PSD. Cine merge la vot, poate să dea o lecție PSD-iștilor. Pe mine, în final, mă interesează raportul dintre cei care sunt alături de PSD în acest atac asupra Justiției, această proastă guvernare, fără autostrăzi, spitale, și cei care sunt de cealaltă parte. Vreau să văd cine e împreună cu mine pentru o Românie europeană, pentru o Justiție dreaptă. Asta îmi doresc să știu de la voi.

Nu contează votul PSD-iștilor, acum contează votul românilor. Există căi democratice, soluții pentru România. Știu care sunt, cum să le pun în practică. Dar am nevoie, dragii mei, în acest demers de votul românilor. Voi fi acuzat că fac campanie. E normal să fac campanie pentru România, nu pentru altceva. Da, voi face campanie pentru referendum, pentru prezidențiale, dar mai ales pentru o România europeană, justă, dreaptă, așa cum și-o doresc românii, nu cum și-o doresc PSD-iștii. Au risipit banii pe pomeni electorare, au nevoie să le dați o lectie. Iar această lecție se va da, în prima etapă, cu referendumul de pe 26 mai.

S-au adoptat în acești 2 ani și jumătate nenumărate decizii greșite. Eu, președintele României, voi face campanie împotriva acestor abuzuri, împotriva acestor decizii, pentru că este datoria oricărui om cinstit, patriot, pro-european, bun român, preocupat de viitorul țării să facă campanie pentru o Românie mai bună.

Dragi români, vă aștept la referendum și vă doresc sărbători fericite!", a declarat Klaus Iohannis.

________________________________________________________________________________________________________

Președintele Klaus Iohannis va face un anunț, în această seară, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni.

DCNews va transmite LIVE declarațiile președintelui Klaus Iohannis, începând cu ora precizată.

Astăzi, Klaus Iohannis a semnat decretul pentru organizarea referendumului de pe 26 mai. Tot astăzi, președintele a anunțat care vor fi cele două întrebări puse la referendumul din 26 mai. 

Cele două întrebări pentru referendum

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea OUG şi cu extinderea dreptului de a ataca OUG direct la CCR?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel