Klaus Iohannis - Peter Pellegrini, premierul Slovaciei, întâlnire la Cotroceni

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte, marţi, la Palatul Cotroceni, pe premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cei doi oficiali vor discuta despre subiecte de actualitate aflate pe agenda europeană, în principal tematica privind preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene în semestrul I al anului 2019. Totodată, vor fi abordate subiecte referitoare la viitorul UE, negocierea viitorului buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune, gestionarea migraţiei la nivel european, relaţiile bilaterale şi cooperarea la nivel regional. 

Agendă încărcată

Potrivit agendei şefului statului, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar la finalul întrevederii vor susţine o declaraţie de presă comună. Tot marţi, preşedintele Iohannis îi va primi şi pe miniştrii Afacerilor Externe din Polonia şi Turcia, Jacek Czaputowicz, respectiv Mevlut Cavusoglu. Cei doi miniştri se vor afla la Bucureşti pentru a participa la o nouă rundă de consultări trilaterale România - Polonia - Turcia la nivel de miniştri de Externe. 

Reuniunea de la Bucureşti va oferi oportunitatea unui schimb de opinii cu privire la evoluţiile de securitate la nivel regional şi internaţional şi la priorităţile NATO în acest context, pornind de la concluziile celui mai recent Summit al Alianţei Nord-Atlantice. Aceasta este a cincea întâlnire în acest format, precedenta rundă de consultări ministeriale trilaterale desfăşurându-se la Varşovia, în august 2017, potrivit MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel