Kim Jong Un - Pompeo, declarații neașteptate: Copiii mei nu vreau să poarte povara armelor nucleare

Kim Jong Un
Kim Jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a spus secretarului de stat american Mike Pompeo că nu doreşte ca toată viaţa copiii săi să trăiască cu povara armelor nucleare.

Kim Jong Un a făcut aceste declaraţii personale rare în timpul unei vizite a secretarului de stat Mike Pompeo la Phenian în aprilie anul trecut cu scopul organizării primului summit istoric între liderul nord-coreean şi preşedintele american Donald Trump în iunie în Singapore, a declarat fostul oficial CIA, Andrew Kim, au informat agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap şi ziarul Wall Street Journal.

Înainte de a se retrage din Agenţia Centrală de Informaţii, Andrew Kim a înfiinţat Centrul de Misiune Coreea al CIA în aprilie 2017 şi l-a însoţit pe Mike Pompeo - care era pe atunci directorul CIA - la Phenian anul trecut.

Vezi și: Alocatii copii, majorare. Budăi: Iohannis îi face pe românii sufere. Nu avem posibilitatea

"Nu vreau ca toată viaţa lor copiii mei să poate povara armelor nucleare"

"Sunt tată şi soţ. Şi am copii", a afirmat Andrew Kim citându-l pe liderul nord-coreean, întrebat de Pompeo dacă este dispus să pună capăt programului său nuclear.

"Şi nu vreau ca toată viaţa lor copiii mei să poate povara armelor nucleare. Acesta a fost răspunsul lui", a afirmat vineri Andrew Kim în timpul unei prelegeri la Asia Pacific Research Center din cadrul Universităţii Stanford.

Vezi și: Dieta cu lămâie și mușețel. Slăbești sănătos și îți detoxifici organismul

Fostul ofiţer al CIA a declarat că liderul nord-coreean şi-a exprimat dorinţa puternică de a îmbunătăţi legăturile cu Statele Unite pentru a stabili o relaţie de încredere între cele două ţări, despre care el a spus că este necesară pentru a pune capăt programului de arme nucleare. Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat sâmbătă din Phenian la bordul unui tren special către Vietnam, unde se va întâlni săptămâna viitoare cu preşedintele american Donald Trump, a informat agenţia rusă Tass.

Potrivit unei surse diplomatice, trenul blindat a plecat din capitala nord-coreeană la ora 17:00 locală şi urmează să ajungă în Vietnam via China. Kim Jong Un şi Donald Trump urmează să se întâlnească pentru al doilea summit miercuri şi joi la Hanoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel