Kim Jong Un, mesaj care dă FIORI în lume

Donald-Trump-Kim-Jong-Un
Donald-Trump-Kim-Jong-Un

Coreea de Nord ia în calcul suspendarea negocierilor nucleare cu Statele Unite ale Americii, a anunţat vineri ministrul adjunct de externe nord-coreean Choe Son Hui, potrivit agenţiei de presă TASS, citată de Reuters.

'Nu avem intenţia de a face concesii în faţa cerinţelor SUA (formulate la summitul de la Hanoi) sub nicio formă şi nici dorinţa de a ne angaja în negocieri de acest gen', a declarat înaltul responsabil diplomatic nord-coreean într-o conferinţă de presă la Phenian, la care au fost invitaţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice şi jurnalişti străini, relevă agenţia de presă oficială rusă.

Această declaraţie a viceministrului de externe al Coreei de Nord reprezintă prima reacţie oficială a conducerii de la Phenian cu privire la rezultatele summitului dintre liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, şi preşedintele american Donald Trump, care s-a încheiat la 28 februarie în Vietnam fără semnarea vreunui acord.

Kim Jong Un intenţionează să facă în curând o declaraţie oficială în care îşi va anunţa decizia privind acţiunile ulterioare ale Phenianului după eşecul summitului de la Hanoi (27-28 februarie).

Summit încheiat fără să se ajungă la un acord

Cel de-al doilea summit între Donald Trump şi Kim Jong Un s-a încheiat fără ajungerea la vreun acord în privinţa unor noi măsuri concrete privind denuclearizarea Coreei de Nord. Potrivit media internaţionale, ceremonia de semnare a fost anulată, iar discuţiile au fost întrerupte după ce SUA au refuzat solicitările nord-coreenilor privind ridicarea sancţiunilor.

Washingtonul a explicat că regimul nord-coreean a dorit ridicarea integrală a sancţiunilor, dar, întrucât nu s-au înregistrat progrese suficiente privind denuclearizarea, SUA nu pot să fie de acord cu o astfel de măsură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel