Kim Jong Un închide centrul de TESTE NUCLEARE

kim jong un
kim jong un

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a promis că va închide, în mai, centrul nord-coreean de teste nucleare. 

Potrivit Seulului, numărul unu nord-coreean a făcut această promisiune în cadrul summitului istoric de vineri cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae In.

Kim a declarat că va închide centrul de teste nucleare în mai şi că ”va invita în curând experţi din Coreea de Sud şi SUA, precum şi jurnalişti, pentru a prezenta procesul, într-un mod transparent, comunităţii internaţionale”, a spus preşedinţia sud-coreeană.

SCENARII despre închiderea centrelor

”Unii spun că închidem capacităţi care nu funcţionează, dar veţi vedea că acestea sunt în stare foarte bună”, i-a spus preşedintele nord-coreean omologului său sud-coreean, după cum a informat biroul acestuia din urmă, citat de agenţia EFE.

Mulţi experţi au apreciat că poligonul de la Punggye-ri a suferit daune ireversibile după cea de-a şasea (şi cea mai puternică de până acum) explozie nucleară subterană realizată de Phenian în septembrie, aminteşte agenţia spaniolă.

[citeste si]

În timpul summitului organizat la Panmunjom, localitate frontalieră din Zona Demilitarizată care separă peninsula, cele două Corei au confirmat "obiectivul lor comun de a obţine, printr-o denuclearizare totală, o peninsulă coreeană nenucleară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel