Kim Jong-Un, aproape de a fi invitat la un summit extraordinar în Coreea de Sud. Seulul continuă dialogul

kim jong un
kim jong un

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, ar putea fi invitat oficial la un summit extraordinar al ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) organizat în noiembrie în localitatea Busan din Coreea de Sud, a informat luni preşedinţia sud-coreeană, citată de EFE.

Reuniunea, care va avea loc pe 25 şi 26 noiembrie în oraşul-port sud-coreean pentru a aniversa cei 30 de ani de relaţii între Seul şi cei 10 membri ai ASEAN, ar putea conta pe prezenţa lui Kim, a declarat agenţiei Yonhap un purtător de cuvânt prezidenţial.

Acelaşi oficial a indicat că unele state din ASEAN au propus deja invitarea liderului nord-coreean la eveniment.

Coreea de Sud va "purta consultări cu ţările ASEAN pe baza respectivei propuneri şi, în funcţie de rezultatul acestor discuţii, Kim Jong Un ar putea fi invitat", a adăugat acesta.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a subliniat importanţa ţărilor ASEAN în procesul de denuclearizare a Coreei de Nord şi faptul că cei 10 membri ai asociaţiei menţin relaţii diplomatice cu Phenianul.

Moon şi Kim au avut anul trecut trei summituri bilaterale, care au contribuit la cele două reuniuni între liderul nord-coreean şi preşedintele american, Donald Trump.

Moon a precizat luni, într-o întâlnire cu mai mulţi consilieri, că, în ciuda terminării fără un acord a summitului Kim-Trump de la Hanoi, atât SUA cât şi Coreea de Nord vor continua să mizeze pe dialog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel