Kenyanul Eliud Kipchoge poate scrie, sâmbătă, o pagină de istorie la maraton

Atletul kenyan Eliud Kipchoge, deţinătorul recordului mondial la maraton (2h1min39sec), poate deveni sâmbătă, cu prilejul maratonului de la Viena, primul om din toate timpurile care coboară sub bariera de două ore pe distanţa clasică de 42,195 km.

Sponsorizat de grupul britanic Ineos, ajutat de o echipă de iepuri care să-i menţină ritmul necesar, Kipchoge este în faţa unui rezultat istoric, chiar dacă nu va fi validat de Federaţia internaţională de atletism din cauza logisticii de care dispune.

În prima lui tentativă, susţinută de Nike în 2018, Kipchoge a alergat maratonul pe circuitul de la Monza în 2 ore şi 25 secunde şi atunci kenyanul a realizat că este aproape de realizarea acestui vis. Evenimentul Ineos Challenge 1:59 de la Viena întruneşte toate condiţiile ca atletul din Kenya să devină primul om care aleargă maratonul sub două ore.

Parcursul îmi place mult. Este plat, rapid, cu o ambianţă naturală, înconjurat de arbori. Aştept ziua de sâmbătă cu nerăbdare. Presiunea este mare, dar încerc să rămân cât mai calm posibil. La Monza, mi-au lipsit 25 de secunde, aşa că azi mă simt mai pregătit, mai încrezător. Mesajul acestor tentative este că nimeni nu poate limite oamenilor. Limitele sunt mentale. La Viena este vorba de a scrie istorie, ca şi primul om care a păşit pe Lună. Nu este vorba de performanţă, ci de a marca oamenii şi de a schimba starea lor de spirit, a declarat Kipchoge pentru L'Equipe. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel