KELEMEN HUNOR: UDMR, susținere Guvernul Dăncilă

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că vor decide astăzi susținerea pentru Guvernul Dăncilă din partea partidului ce-l conduce. 

Inițial, s-a înțeles că UDMR a luat deja decizia de a susține Guvernul Dăncilă. A fost o informație eronată cauzată de publicarea mesajului liderului UDMR doar în limba maghiară. Kelemen Hunor scrie că ”în cadrul grupului reunit de astăzi, după finalizarea audierilor comisie, vom decide dacă vom sprijini Cabinetul Dăncilă”. 

El spune că este în interesul comunității maghiare să facă ca următorul guvern să fie eficient și să guverneze. 

Grupurile parlamentare ale UDMR se reunesc înaintea şedinţei comune a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru votul de învestitură a noului Guvern.

[citeste si]

Marţea trecută, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, după o întâlnire cu liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă, că Uniunea va aştepta programul de guvernare şi lista Cabinetului pentru a decide cum va vota la învestirea noului Guvern.

”Vom aştepta programul de guvernare, vom aştepta lista Cabinetului, pentru că nu am discutat despre miniştri, este treaba lor când vor lua o decizie şi vor fi miniştri, dar important este că prima dată am avut ocazia de a vorbi cu doamna Dăncilă, premier desemnat, şi de a asculta ce are de gând să facă mai departe dacă va primi votul de învestitură. Decizia o vom lua luni, după audierile din comisiile de specialitate, la şedinţa grupurilor reunite”, a afirmat liderul UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel