Kelemen Hunor, taxat dur de CNMR. Plângere penală și miting la Miercurea Ciuc

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea şi Respectarea României (CNMR) apreciază ultima declaraţie a liderului UDMR drept cel mai mare atac asupra statului român şi cetăţenilor săi, de la înfiinţarea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

„Acesta a atacat Guvernul României pentru respectarea şi aplicarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Aceasta declaraţie este un act de instigare la nerespectarea legii de aleşii locali de etnie maghiară, o încălcare gravă a Legii 75/1994 şi încălcarea gravă a Constituţiei României începând cu articolul 16, alin. (2) `Nimeni nu este mai presus de lege`", notează CNMR într-un comunicat.

„Faţă de acest atac la adresa instituţiilor statului ştirbite oricum de autoritate prin prevederile lacunare şi limitative faţă de încălcarea şi ofensa adusă însemnelor naţionale, CNMR va lua măsuri drastice: depunerea unei plângeri penale pentru instigarea la nerespectarea legii de către Guvern şi intimidarea reprezentanţilor acestuia la nivel local de către un membru al Parlamentului şi urgentarea de către Preşedintele României a procesului de retragere a celei mai importante decoraţii a statului român: Ordinul Steaua României în grad de Comandor pentru merite deosebite aduse poporului român. Reamintim că la sesizarea membrilor CNMR, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a votat deja şi a luat decizia retragerii acestui ordin lui Kelemen Hunor", notează CNMR.

CNMR, miting la Miercurea Ciuc


În acelaşi timp, faţă de această declaraţie şi încălcarea voită a legii şi nesocotirea avertismentelor Guvernului de către primarii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, CNMR va organiza în data de 4 Aprilie 2018 la Miercurea Ciuc un marş simbolic şi paşnic, care să transmită un mesaj ferm către autorităţile locale care încalcă voit legea.

„Declaraţia lui Hunor stupefiază. După maltratarea Legii 75/1994 prin dezincriminarea ca infracţiune a ofensei adusă însemnelor statului, prefecţii şi autorităţile locale au rămas neputincioase în faţa abuzurilor şi atacului asupra însemnelor statului. Cu o `pedeapsă` de până la 5000 RON, prefecţii sunt practic `dezbrăcaţi` de orice autoritate în faţa încălcării legii. Însă tupeul liderului UDMR de a cere Guvernului să oprească aplicarea, până şi aşa simbolic, a Legii 75/1994 reprezintă deja o infracţiune ce trebuie cercetată de către instituţiile abilitate. Conform Constituţiei, NIMENI nu este mai presus de lege, nici măcar primarii de etnie maghiară", a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel