Kelemen Hunor propune un pact tuturor candidaților la prezidențiale

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Președintele UDMR, Kelemen Hunor le propune celorlalți candidați la alegerile prezidențiale un pact pentru campania electorală, astfel încât aceasta să fie una fără atacuri la persoană sau jigniri și bazată pe proiecte și programe.

Kelemen Hunor, președintele UDMR a declarat duminică, la Arad, într-o conferință de presă că fiecare candidat la cea mai înaltă funcție în stat trebuie să fie și un model de comportament, un model în ceea ce privește comportamentul omului politic, al abordării subiectelor.

„Peste o săptămână începe campania electorală propriu-zisă, campania oficială și am văzut că în această toamnă era la modă și fiecare propunea câte un pact. Unul pentru alegeri anticipate, nu prea am înțeles, unul pentru a menține salariile, unul pentru nu știu ce. Eu cred că înainte de alegerile prezidențiale se poate face un singur pact, și nu legat de politică, fiindcă în campaniile electorale, înainte de alegeri, orice propunere de pact este un exercițiu doar de imagine. Dar un singur lucru se poate face și eu propun un pact prin care toți candidații la alegerile prezidențiale să accepte o campanie fără atacuri la persoană, fără jigniri, iar discursurile se vor baza pe proiectele și programele candidaților, fără atacuri. Eu cred că, fiind vorba despre cea mai înaltă funcție politică din statul român, fiecare candidat trebuie să fie și un model de comportament, un model în ceea ce privește comportamentul omului politic, al abordării subiectelor”, a declarat Kelemen.

O înțelegere între toți candidații 

Potrivit acestuia, ar fi extrem de important ca toți candidații la prezidențiale să ajungă la o înțelegere astfel încât să aibă loc o campanie electorală fără atacuri la persoană și fără jigniri, pentru a se reda credibilitatea clasei politice și a se restabili încrederea în cei care conduc soarta comunității.

„Noi vom intra cu o astfel de abordare în campanie, cu un astfel de comportament, vom vorbi despre proiectul nostru, despre proiectul meu, care este atât pentru români, cât și pentru maghiari, pentru toți cetățenii României, pentru o perioadă mai lungă decât un mandat de președinte”, a subliniat liderul UDMR.

Duminică de la ora 16.00, Kelemen Hunor va depune coroane de flori la Obeliscul Revoluției din Arad, iar de la ora 19.00 va susține un discurs la Statuia Libertății, unde va fi prezent și vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel