Kelemen Hunor nu dă mari șanse Guvernului Orban, deși își ”poate face treaba un an”

Kelemen Hunor a explicat, joi, de ce nu crede că, în actuala configurație a Parlamentului, Guvernul Orban are șanse mici de a fi susținut.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, pentru Agerpres, că noul guvern prezentat de premierul desemnat, Ludovic Orban, este unul cu care "poţi să îţi faci treaba un an", însă a adăugat că încă nu poate să se pronunţe dacă va fi bun sau nu.

"Nu există nicio surpriză, ceea ce discutasem cu Ludovic Orban se regăseşte la portofoliile cele mai importante, mai puţin la Dezvoltare Regională, unde era iniţial Robert Sighiartău. E un guvern cu care poţi să îţi faci treaba pentru un an de zile. Nu ştiu dacă este bun sau nu, vom vedea când va acţiona, când va începe să muncească. La prima vedere pare un guvern acceptabil. Vom analiza cu colegii mei la începutul săptămânii viitoare lista de miniştri", a spus Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR are o serie de obiecţii în privinţa lui Bogdan Aurescu.

"Sunt suficienţi profesionişti pentru politica externă, puteau să găsească un om mai echilibrat decât Bogdan Aurescu, care se întoarce din şcoala lui Adrian Năstase la Externe", a completat Kelemen Hunor.

Șanse mici la vot


Potrivit lui Hunor, dacă situaţia politică rămâne cea din prezent, şansele ca guvernul Orban să treacă de primul vot al Parlamentului nu sunt foarte mari.

"Dacă Ponta şi Pro România nu susţin guvernul, iar PSD rămâne pe poziţie, şansele guvernului să treacă din prima încercare nu sunt foarte mari. Dar e o chestiune de timp, la un moment dat va fi votat în Parlament", a completat liderul UDMR.

El a mai spus că aşteaptă ca Ludovic Orban să semneze un acord cu UDMR.

"Luni aşteptăm să semnăm acel acord pe care eu i l-am dat lui Ludovic Orban, ca să putem să mergem în faţa grupurilor reunite şi să cerem un vot pentru a susţine sau pentru a nu susţine acest guvern", a precizat Kelemen Hunor.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a anunţat, joi, propunerile pentru ocuparea funcţiilor de miniştri în noul guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel