Urmărește emisiunea live


Kelemen Hunor, mesaj pentru Viktor Orban: Bună treabă

Kelemen Hunor i-a transmis un mesaj lui Viktor Orban pentru victoria în alegerile legislative care s-au desfăşurat duminică în Ungaria.

"Felicitări! Bună treabă, noroc în următorii patru ani!", este mesajul lui Kelemen Hunor postat pe Facebook pentru Viktor Orban.

Fidesz, partidul lui Viktor Orbasn, a obţinut, potrivit rezultatelor parțiale, 48,64% din voturi, şi a mulţumit pentru încrederea acordată şi celor care s-au rugat pentru partidul său.

Jobbik a câştigat 20% din voturi, rezultate preliminare, în timp ce socialiştii ar fi obţinut 12,24%.

Participare la vot la alegerile parlamentare din Ungaria a fost de 68,13%, faţă de 61,73% la alegerile parlamentare din 2014. 

Demisii ân lanț după rezultatele alegerilor din Ungaria

Conducerea Partidului Socialist din Ungaria a demisionat după victoria formaţiunii de guvernământ Fidesz în alegerile parlamentare de duminică, informează Reuters. 'Ne considerăm răspunzători de ceea ce s-a întâmplat, am recunoscut decizia alegătorilor', le-a declarat susţinătorilor şi ziariştilor liderul socialist Gyula Molnar.

[citeste si]

De asemenea, Gabor Vona, liderul partidului naţionalist Jobbik, şi-a anunţat demisia în urma rezultatului alegerilor parlamentare desfăşurate duminică în Ungaria, informează Reuters.

 'Obiectivul Jobbik, de a câştiga alegerile şi de a forţa o schimbare în guvern, nu a fost atins', a declarat Vona. 'Fidesz a câştigat. A câştigat din nou', a recunoscut el într-o conferinţă de presă. 'Îmi prezint demisia. Mâine după-masă, consiliul Jobbik va planifica viitoarele obiective. (...) Ne-ar fi plăcut ca prezenţa mare la vot să ducă la un alt rezultat, dar aşa a decis poporul', a mai spus liderul naţionalist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel