Kelemen Hunor, despre adoptarea Ordonanțelor: E un abuz de putere. Trebuie respinse

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

”Cele 25 de ordonanțe de urgență trebuie respinse. E un abuz de putere” susține Kelemen Hunor într-o declarație de presă. 

Adoptarea a 25 de ordonanțe de urgență reprezintă un abuz de putere al Guvernului PNL, spune Kelemen Hunor. Liderul maghiar speră ca Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională și majoritatea ordonanțelor să fie respinsă, scrie Mediafax. 

„Adoptarea a 25 de OUG în ședința de Guvern de marți este ceva fără precedent. Dacă PNL a avut la un moment dat, acum câțiva ani când guverna PSD, o poziție corectă și se pronunța împotriva acestor ordonanțe, acum ceea ce s-a întâmplat este un abuz de putere, împotriva Parlamentului, împotriva Legislativului, să dai 25 de OUG fără dezbatre, fără nicio transparență. Constituția vorbește de situații excepționale. Eu sper ca Avocatul Poporului să sesizeze CCR și sper ca CCR să respingă majoritatea acestor ordonanțe", a declarat pentru Mediafax Kelemen Hunor.

Ordonanțele ar trebui respinse

Acesta a subliniat că ar trebui respinse în primul rând ordonanțele care reglementează alegerile, în condițiile în care nu s-a întâmplat niciodată în istoria României să fie modificată drastic legislația electorală fără consultări, lucru care este de neacceptat.

„Deocamdată nici nu știm forma finală a acestor OUG, nici măcar nu erau pregătite, avizate, se avizau în timpul ședinței", a precizat liderul UDMR.

Recomandarea Comisiei de la Veneția 

Potrivit acestuia, Comisia de la Veneția vorbea despre o recomandare prin care spunea să nu se folosească Guvernul de aceste ordonanțe decât în cazuri excepționale.

„Sunt argumente suficiente pentru a se vota moțiunea de cenzură, pentru a stopa această aventură extrem de periculoasă, care pune în pericol tot ce înseamnă credibilitatea instituțiilor fundamentale, a clasei politice. Nu te poți folosi permanent de vorba, pentru că se distrug instituții, credibilitatea și ideea de principiu democratic", a conchis Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel