Kelemen Hunor: 15 martie poate să fie o sărbătoare importantă şi pentru români

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că ziua de 15 martie este o sărbătoare importantă şi că ar trebui depăşită 'polemica' pe acest subiect. 

"15 martie este o sărbătoare importantă şi poate să fie o sărbătoare importantă şi pentru români, fiindcă pe 15 martie, indiferent ce spun unii sau alţii, se poate verifica, nu au murit nici maghiari, nici români, nici austrieci, nimeni. Pe 15 martie a fost ziua libertăţii, egalităţii şi a fraternităţii. Din acest punct de vedere, eu cred că cel puţin pentru 15 martie, am putea depăşi această polemică, hai să zicem aşa seculară, fiindcă nu acolo au fost problemele şi pentru români poate să fie ziua libertăţii, poate să fie o zi importantă, fiindcă libertatea nu este o chestiune pe care, dacă o împarţi în mai multe bucăţi, se epuizează şi nu-ţi rămâne, până la urmă, nimic. Nu, libertatea poate fi şi trebuie împărţită şi fiecare, dacă este liber şi îl respectă pe celălalt, atunci fiecare va avea şi şansa de a se realiza în viaţă", a afirmat Kelemen Hunor. 

Manifestarea, la Satu Mare

Liderul UDMR a spus că manifestarea centrală din acest an, din 15 martie, va fi la Satu Mare, acolo unde în urmă cu 170 de ani s-a deschis, la 5 zile după izbucnirea Revoluţiei de la 1848, teatrul de la Satu Mare. 

"Deci, este o aniversare importantă şi vom inaugura şi statuia lui Istvan Szechenyi, un om politic important şi de aceea mergem acolo", a precizat Kelemen Hunor, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel