Justiție – Interne. Dăncilă, după gestul lui Iohannis: De ce a mers să dea un semnal

Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES
Viorica Dăncilă FOTO AGERPRES

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj tranșant după ce Klaus Iohannis a participat la ceremoniile de preluarea a mandatelor noilor miniștri de la Justiție și Interne.

„Am văzut cu toții declarațiile președintelui Iohannis, făcute în cadrul ceremoniilor de preluare a mandatului de către miniștrii Apărării, Afacerilor Externe și, atenție, Justiției și Afacerilor Interne. Să spunem că putem înțelege prezența lui Klaus Iohannis la ceremoniile de la Apărare și Externe, domenii în care președintele are atribuții constituționale. Dar cum poate justifica președintele nevoia de a-l binecuvânta, personal, pe noul ministru al Justiției, în condițiile în care dosarul caselor domnului Iohannis are termen pe 12 noiembrie, între tururi? Cum putem să ne mai așteptăm ca justiția să fie imparțială în privința președintelui, când domnul Iohannis are grijă ca la preluarea mandatului de către domnul Predoiu să vină personal la Minister să-l supravegheze?”, a spus Viorica Dăncilă.

„De ce a mers Klaus Iohannis să dea un semnal clar și ministrului de la Interne, în condițiile în care toată lumea știe că acest minister va organiza alegerile prezidențiale din țară în doar câteva zile?

Este evident pentru toată lumea că președintele a vrut să le reamintească acestor miniștri cine i-a pus acolo și la comenzile cui răspund. Este o formă de presiune care îl plasează pe președinte într-o situație de conflict de interese cel puțin moral, dacă nu și legal", a declarat candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie.

Viorica Dăncilă, declarații complete la sediul PSD

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel