Justiția italiană acuză DIICOT că apără mafia Cosa Nostra

codrut olaru diicot dc
codrut olaru diicot dc

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este acuzată de magistrații italieni că ar proteja interesele mafiei italiene. Judecătorul Silvana Saguto, președinte la Tribunalul din Palermo, Sicilia, spune că DIICOT îl protejează pe Massimo Ciancimino, fiul lui Don Vito Ciancimino, fost lider Cosa Nostra și primar al orașului Palermo, calități de care s-a folosit pentru a strânge o avere de câteva milioane de euro, scrie jurnalul.ro.

Vito Ciancimino a fost condamnat la închisoare dar a murit în urmă cu 10 ani, la vârstă de 78 de ani, fără să fie deposedat de averea acumulată ilicit. Averea i-a rămas fiului, iar Massimo Ciancimino este acuzat că o „spală” în România, la groapa de gunoi Glina, prin intermediul fraților Giuseppe și Sergio Pileri, parteneri de afaceri cu Victor Dombrovschi, fost general al Serviciului Român de Informații Externe (SIE).
Codruț Olaru, șeful DIICOT a replicat că s-a acționat „conform procedurilor noastre interne”.
Silvana Saguto a anunțat că, în cazul în care autoritățile judiciare din România nu vor înțelege să coopereze deplin, va apela la Guvernul Italiei, pentru a face demersurile necesare, pe cale diplomatică.
Intervievat de Euronews, Massimo Ciancimino s-a apărat de acuzația că ar spăla bani în România prin faptul că nu a fost niciodată în țara noastră. Cât despre relația cu Dombrovschi: „Nu îl cunosc, nici nu am mai auzit de el. Are un nume urât, ca un cod de securitate socială”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel