Justiţia britanică consideră ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor Extinction Rebellion la Londra

Justiţia britanică a decretat miercuri ilegală interzicerea de către poliţie a protestelor organizate la Londra de gruparea ecologistă Extinction Rebellion, relatează dpa.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că toate protestele grupului ecologist au fost ilegale începând din 14 octombrie, după ce anterior a impus restricţii protestatarilor după mai multe zile în care a interzis demonstraţiile. Doi judecători ai Înaltei Curţi au decis că poliţia nu avea dreptul să impună o interdicţie generală pentru 'adunare publică' şi nu putea să interzică decât protestele în anumite locaţii. Unul dintre reclamaţi, Jenny Jones, membru al Camerei Lorzilor din partea Verzilor, a declarat că hotărârea judecătorească reprezintă o 'veste fantastică'.

'Protestul paşnic este un drept fundamental într-o democraţie şi nu trebuie interzis în mod arbitrar', a afirmat Caroline Lucas, singurul membru al Verzilor din Camera Comunelor. Extinction Rebellion din Marea Britanie a declarat că are în vedere să dea în judecată poliţia în urma hotărârii judecătoreşti. 'Guvernul nu vrea să se ocupe de urgenţele climatice şi ecologice şi a încercat să ne oprească. Nu vom rămâne tăcuţi', a scris grupul pe Twitter.

Poliţia londoneză a afirmat că este 'dezamăgită, însă va respecta decizia instanţei'. 'Acum vom analiza cu atenţie hotărârea înainte de a decide următorii noştri paşi', a mai spus poliţia londoneză. 'Această decizie a fost luată după o analiză atentă şi a urmat unei perioade de peste o săptămână de perturbări grave la Londra, care a necesitat un răspuns important al poliţiei în circumstanţe provocatoare', a mai spus ea. Poliţia a raportat în prima jumătate a lunii octombrie aproape 1.828 de cazuri de arestări la Londra, în principal pentru obstrucţie, adunare ilegală şi infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel