Just Eat ar putea fuziona cu Takeaway.com, într-o tranzacţie de 11 miliarde de dolari

Platforma de livrări de mâncare online Takeaway.com, prezentă în România, a informat că este în negocieri privind preluarea rivalei britanice Just Eat, anunţând posibila tranzacţie după apariţia unor informaţii în presă privind planul de fuziune de 11 miliarde de dolari (nouă miliarde de lire sterline), transmit BBC şi Reuters.

"Confirmăm că există discuţii cu Just Eat privind o ofertă finanţată exclusiv prin acţiuni", a precizat sâmbătă Takeaway.com.
în timp ce în comunicatul Just Eat se arată că: "posibila combinare ar putea fi implementată sub forma unei oferte pentru Just Eat din partea Takeaway.com".

Pe baza actualei capitalizări bursiere, entitatea combinată între Just Eat şi Takeaway.com este evaluată la 11 miliarde de dolari (nouă miliarde de lire sterline).

Anul acesta acţionarii Just Eat au făcut presiuni pentru o fuziune cu un rival.

"Nu este sigur că se va ajunge la un acord. Noi informaţii vor fi publicate dacă şi când va fi momentul potrivit", se arată în comunicatul Just Eat.

Recent Just Eat a anunţat că o cincime din populaţia adultă a Marii Britanii foloseşte serviciile sale, în timp ce subsidiara sa din Canada - SkipTheDishes - înregistrează o creştere rapidă după introducerea unui serviciu bilingv.

Anul acesta, Takeaway.com a câştigat lupta îndelungată pentru supremaţie pe piaţa germană, acceptând să cumpere activităţile din Germania ale rivalei mai mari, Delivery Hero, într-o tranzacţie evaluată la 930 de milioane de euro (1,03 miliarde de dolari). 

Tranzacţia ar putea duce la reduceri de costuri de peste 60 de milioane de euro până în 2020, a informat Takeaway.com, care susţine că este cea mai mare platformă de livrări de mâncare online din Europa continentală, Israel şi Vietnam. 

Takeaway.com este o compania olandeză, înfiinţată de Groen în 2000. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel