Jussie Smollett, ARESTAT. 16 capete de acuzare

Actorul de televiziune Jussie Smollett, arestat luna trecută după ce a fost acuzat că a minţit în legătură cu un atac comis asupra sa, a fost din nou inculpat pentru 16 capete de acuzare referitoare la declaraţii false date la poliţie în legătură cu o presupusă agresiune comisă de doi bărbaţi, care i-ar fi adresat insulte rasiste şi homofobe, potrivit Reuters.

Acuzaţiile, formulate joi de un juriu din comitatul Cook şi date publicităţii vineri, extind consecinţele legale pe care le-ar putea avea de înfruntat Smollett, după ce a relatat că a fost atacat în Chicago de suporteri ai preşedintelui Donald Trump, poveste care a stârnit suspiciuni după apariţia sa în presă, la sfârşitul lunii ianuarie.

Smollett (36 de ani), un actor homosexual de culoare, care interpretează personajul unui muzician gay în serialul "Empire", produs de Fox, a fost inculpat luna trecută pentru un singur cap de acuzare, referitor la formularea unei declaraţii false la poliţie, infracţiune care, potrivit legislaţiei din Illinois, intră în categoria tulburarea liniştii publice.

Noi acuzaţii aduse actorului

Noile acuzaţii se referă la comiterea a 16 infracţiuni similare, opt legate de interogarea sa de către un poliţist în ziua presupusului atac, şi alte opt, rezultate în urma interogării actorului de către un alt poliţist, în aceeaşi zi.

Fiecare cap de acuzare se pedepseşte cu până la trei ani de închisoare şi o amendă de 25.000 de dolari.

Avocatul actorului, Mark Geragos, a criticat acuzaţiile, pe care le consideră redundante şi răzbunătoare", precizând că Smollett îşi menţine cu tărie nevinovăţia, chiar dacă forţele de ordine l-au deposedat de această prezumţie.

În urmă cu două săptămâni, când actorul a fost inculpat pentru prima dată, inspectorul poliţiei din Chicago, Eddie Johnson, a susţinut că Smollett a plătit doi bărbaţi cu suma de 35.000 de dolari fiecare pentru a-l ajuta să-şi însceneze un atac în scopul promovării carierei

Smollett a fost pus în libertate la câteva ore după ce s-a predat autorităţilor, în data de 21 februarie, în urma achitării unei cauţiuni de 100.000 de dolari.

A fost stabilit noul termen de audiere

O nouă audiere a fost stabilită pentru 14 martie.

Conform declaraţiilor date la poliţie, Smollett a relatat cum doi bărbaţi, care strigau insulte rasiste şi homofobe, s-au apropiat de el, l-au lovit în faţă, au pulverizat o substanţă chimică necunoscută spre actor, i-au înfăşurat o funie în jurul gâtului după care s-au făcut nevăzuţi.

Ştirea atacului s-a răspândit rapid pe reţelele de socializare unde mulţi şi-au exprimat indignarea, în timp ce alte voci au susţinut că povestea este o farsă. După ce a publicat pe Twitter imaginile de pe camerele de supraveghere, poliţia a spus că tratează incidentul cu seriozitate.

Într-un interviu difuzat la Good Morning America de la ABC la câteva zile după ce a fost inculpat prima dată, Smollett spunea că îl supără faptul că unii oameni îi pun la îndoială povestea şi sugera că lipsa de încredere ar putea proveni din prejudecăţi rasiste.

Serialul Empire a debutat la postul de televiziune Fox în 2015 şi a primit mai multe nominalizări la premiile Emmy. Smollett interpretează personajul Jamal Lyon, unul dintre membrii familiei aflate în centrul acţiunii. Producătorii au anunţat în februarie că vor elimina personajul interpretat de Smollett din ultimele două episoade ale sezonului aflat în desfăşurare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel