Jurnalistul Dorian Stoianovici a murit

Jurnalistul Dorian Stoianovici a murit în urma unui infarct, în noaptea de marți spre miercuri. 

Familia a fost cea care l-a găsit, fără suflare, pe jurnalistul Dorian Stoianovici, într-una din camerele locuinței sale. 

Dorian Stoianovici a fost absolvent al Liceului "Nicolae Bălcescu" și al Universității "Dunărea de Jos" Galați. Ca activitate profesională, Stoianovici a fost inginer proiectare la "Promex", apoi inginer la "Alfa SA". A debutat în presă în 1990. A lucrat în redacțiile mai multor ziare locale, dar a fost și colaborator al unor publicații centrale. În 1995 a beneficiat de o bursa de presă la "The Guardian" din Londra, iar câțiva ani mai târziu a absolvit și "Școala BBC București". A fost editor șef al cotidianului local "Libertatea" și director al ediției de Moldova a cotidianului "România Liberă", corespondent BBC și inspector al CNA pentru județul Brăila. Din octombrie 2009 și până în aprilie 2010, cu susținerea PDL, Stoianovici a fost subprefect al județului Brăila, fiind demis în urma unui scandal. După această experiență profesională, Stoianovici a revenit în presă, ca director al postului de televiziune Antena 1 Galați - Brăila, și apoi în presa on-line ca editor al site-ului Braila24.ro, scrie obiectivbr.ro

Jurnalistul Dorian Stoianobici era pasionat de literatură. Iată un fragment din una dintre ultimele poezii scrise de el "Fluturi arși", recent postată pe site-ul cenaclului "Amprente literare": 

Câteodată îmi vine să pier
Căci știu oameni cu inimi de fier
În seifuri, larvar vegetând...
Fluturi arși vor pluti mâine-n vânt...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel