Jurnalişti ce realizau anchete privind Rusia, vizaţi de atacuri cibernetice

Mai mulţi jurnalişti ce realizau anchete despre Serviciul de informaţii militare rus (GRU) au fost vizaţi de atacuri cibernetice extrem de sofisticate, ce par să provină dinspre Moscova, a anunţat sâmbătă serviciul de mesagerie criptată Protonmail, potrivit AFP.

Atacurile de phishing încercau să-i determine pe utilizatori să furnizeze parolele conturilor lor de Protonmail. Ele au vizat jurnalişti de la site-ul de investigaţii Bellingcat. Acesta a ajutat la identificarea agenţilor ruşi ai GRU care l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Având sediul la Geneva, Protonmail a menţionat într-un comunicat că probele (precum şi evaluările părţilor terţe) par să sugereze un atac de origine rusă.

Directorul general al Protonmail, Andy Yen, a declarat că operaţiunea a fost una dintre cele mai bune, dacă nu cel mai bun atac de phishing la care a asistat.

Jurnalistul Christo Grozev, care a condus ancheta Bellingcat privind cazul Skripal, a afirmat că nu are niciun dubiu că GRU se află în spatele acestui atac cibernetic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel