Jurnaliști arestați. Relatau despre criza politică din Venezuela

Relatările despre criza politică din Venezuela pe care le făceau niște jurnalişti francezi au dus la arestarea lor.

Doi jurnalişti francezi au fost arestaţi în legătură cu relatările despre criza politică din Venezuela şi ambasada Franţei acţionează pentru eliberarea lor, a declarat miercuri o sursă diplomatică, relatează Reuters. 'Confirmăm arestarea a doi dintre compatrioţii noştri în Venezuela ', a declarat o sursă franceză. 'Ambasada noastră a cerut protecţia consulară în conformitate cu Convenţia de la Viena şi în special dreptul de acces, a precizat sursa citată.

Criza politică din Venezuela s-a agravat brusc săptămâna trecută, după decizia tânărului şef al parlamentului, Juan Guaido, de a se autoproclama preşedinte interimar. Sute de mii de persoane au ieşit în stradă pentru a cere plecarea preşedintelui Maduro, acuzat că a ruinat această ţară cu importante resurse petroliere.

Preşedintele Donald Trump i-a avertizat miercuri pe cetăţenii americani să nu călătorească în Venezuela, având în vedere criza politică din această ţară şi în condiţiile în care Statele Unite şi alte ţări l-au recunoscut ca preşedinte interimar pe opozantul Juan Guaido.

Citește și: Venezuela. Juan Guaido face următorul pas pentru răsturnarea lui Maduro

Jurnaliști chilieni, expulzați

Pe de altă parte, doi jurnalişti chilieni arestaţi marţi seara în apropierea palatului prezidenţial Miraflores din Caracas vor fi expulzaţi miercuri, au anunţat guvernul chilian şi un sindicat de presă venezuelean, relatează AFP. Potrivit Sindicatului naţional al angajaţilor din presă (SNTP), Rodrigo Perez şi Gonzalo Pérez Barahona vor părăsi Venezuela la ora 19.20 (23.20 GMT) la bordul unui zbor al companiei Copa Airlines, care va face escală în Panama. Ministrul de Externe din Chile, Roberto Ampuero, a confirmat expulzarea celor doi jurnalişti după 14 ore de detenţie nejustificate.

Aceasta este ceea ce fac dictaturile: încălcarea libertăţii presei, slăbirea libertăţii prin violenţă. Mulţumesc doar pentru faptul că compatrioţii noştri chilieni revin în siguranţă şi sănătoşi ', a scris el pe Twitter. Rodrigo Pérez şi Gonzalo Barahona, care lucrează pentru postul de televiziune chilian TVN, au fost arestaţi marţi seara de membri ai securităţii prezidenţiale împreună cu doi jurnalişti venezueleni.

Citește și: Regimul Maduro suspect de transferarea a 20 de tone de aur în Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel