Jurnalistă `salvată` de procuror. ”O adevărată pacoste pentru noi”

O jurnalistă din Republica Moldova era cât pe ce să ajungă în fața instanței din cauza unei știri cu privire la o numire într-o funcție. 

Jurnalista Mariana Rață a scris o știre despre Vladimir Botnari. El a fost numit șef al Direcției securitate din cadrul Moldtelecom, deși era judecată penal pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. Vladimir Botnari a fost contactat atunci de Anticorupție.md, a confirmat că este angajat, dar a refuzat să ofere detalii despre funcție, potrivit deschide.md

Pentru că jurnalista din Republica Moldova a publicat știrea, Vladimir Botnari a depus o plângere împotriva sa. Procuratura a audiat părțile și a decis să nu înceapă o investigație. 

Societatea civilă și jurnaliștii s-au solidarizat cu Mariana Rață. 

Jurnalista a scris pe Facebook că ”Am vorbit cu procurorul şi m-a anunţat că a semnat ordonanţă de neîncepere a urmăririi penale. E o victorie a noastră comună. A tuturor celor care s-au solidarizat. Va mulţumesc tuturor pentru susţinere. Problema însă rămâne. Interpretarea abuzivă a legii privind datele cu caracter personal devin o adevărată pacoste pentru noi. Haideţi să nu ne oprim şi să rămânem solidari pentru a ne revendică dreptul de a avea acces la informaţii publice pe care să le putem oferi cetăţenilor”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel