Jurnalist dispărut: Anchetă comună Riad-Ankara

În cazul jurnalistului dispărut, Riadul îşi exprimă satisfacţia pentru deschiderea unei anchete comune cu Ankara.

Arabia Saudită şi-a exprimat satisfacţia vineri pentru deschiderea unei anchete comune cu Turcia în vederea elucidării 'circumstanţelor' dispariţiei la Istanbul a jurnalistului disident saudit Jamal Khashoggi, a informat agenţia oficială saudită de presă, transmite AFP.

'O sursă oficială şi-a exprimat satisfacţia în urma răspunsului pozitiv al Turciei la cererea Arabiei Saudite de a forma o echipă comună de specialişti' din cele două ţări pentru 'a ancheta asupra circumstanţelor dispariţiei' jurnalistului, a scris SPA pe contul său de Twitter. Într-un comunicat separat în engleză, SPA a citat o sursă oficială saudită sub acoperirea anonimatului care şi-a exprimat 'încrederea absolută în capacitatea echipei comune de lucru (...) de a duce la îndeplinire misiunea sa în cel mai bun mod posibil'.

O delegaţie saudită a sosit la Ankara

O sursă diplomatică turcă a declarat vineri că o delegaţie saudită a sosit la Ankara, într-un moment în care Riadul se confruntă cu dezvăluirile care îi impută dispariţia ori asasinarea lui Jamal Khashoggi, Potrivit agenţiei oficiale de presă Anadaolu, membrii acesteia urmează să aibă întâlniri cu responsabili turci în cursul weekendului. Joi seară, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei turce, Ibrahim Kalin, a anunţat formarea unui 'grup de lucru' turco-saudit.

Jamal Khashoggi, editorialist critic al puterii saudite şi colaborator al jurnalului Washington Post, nu a mai dat niciun semn de viaţă de la intrarea sa pentru demersuri administrative, pe 2 octombrie, în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel