Jurnalist BBC analizează înregistrarea despre Colectiv: ”Merită urmărit!” VIDEO

A apărut o filmare cu declarațiile unui jurnalist care a lucrat la BBC cu privire la cea mai recentă înregistrare din clubul Colectiv.

„Punctul de vedere al unui jurnalist cu o vastă experiență în relatarea unor evenimente tragice care au avut loc în trecut, despre filmul lansat acum o lună despre Colectiv. Ian Cameron a lucrat peste 30 de ani în cadrul BBC iar acum acesta colaborează cu NATO și cu mai multe organizații”, a scris, vineri, Raed Arafat pe contul său de Facebook.

„Merită urmărit până la capăt!”, a subliniat acesta.

După cum se poate observa în filmare, întrebat dacă este normal să existe o perioadă haotică în timpul unui incident cu victime multiple și dacă ceea ce se pretinde a fi haos este într-adevăr haos, a răspuns astfel: „Orice eveniment de accidente în masă din întreagă lume, fie că este vorba de cel din 7 iulie sau din 11 septembrie, pare întotdeauna haotic. Primele etape sunt atunci când serviciile de urgență încearcă să analizeze situația. Chiar dacă poate părea haotic, în realitate, nu se poate spune acest lucru".

De asemenea, întrebat dacă poți să evaluezi scena unui incident folosind o secvență a unui film care se concentrează pe o mică parte a întregii scene, a zis: „Un principiu de bază al jurnaliștilor BBC este de a analiza o a doua sursă. Asta înseamnă să nu te bazezi pe o singură sursă. O persoană sau alte dovezi pe care le credeți importante? Căutați întotdeauna mai multe probe pentru a susține diferite acuzații.

Cred că problema acestui film este că vedem un segment de 20 de minute al unui eveniment care a durat câteva ore, iar când vezi o parte atât de scurtă, cum îți dai seama că ai văzut întregul fir al evenimentului?

Unul dintre lucrurile pe care le-am observat a fost la început când pompierii stăteau lângă câțiva civili, dar nu putem să știm discuția care a avut loc înaintea acelui film. Puteau spune „stai aici cu persoana asta, mă duc înapoi înăuntru". Chiar nu poți să știi, trebuie să vezi întregul fir al intervenției.”

Iată declarațiile complete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel