România Tv: Ce face Parchetul este o formă de intimidare. Urmăriți acest caz de abuz în serviciu!

Zeci de  jurnaliști ai postului România TV au primit citatii pentru a se prezenta la Parchetul General, într-un dosar de abuz in serviciu, din câte se pare legat de inregistrate lui Sebastian Ghiță difuzate in ultimele saptămâni de postul de televiziune. 

Măsura este  fără precedent în istoria mass-media din România, fiind  considerată de redacția România TV drept o tentativă de intimidare, după ce dezvăluirile lui Sebastian Ghiță au dinamitat scena politică românească, ducând la demisii și demiteri răsunătoare.

"Redactia România TV a aflat cu surprindere ca zeci de jurnaliști ai postului sunt obligați să se prezinte la audieri la Parchetul General în dosarul înregistrărilor lui Sebastian Ghiță, se arată într-un comunicat al postului de televiziune.

Consideram ca aceasta este una dintre formele de intimidare asupra celor care au avut curajul sa difuzeze dezvăluirile care au fost confirmate de autoritățile statului și care au determinat demisii și demiteri la cel mai înalt nivel", precizează redacția România Tv într-un comunicat de presă.

"Singura vină a noastră, a tuturor jurnaliștilor este că lucrăm la România Tv și că nu ne-am abandonat misiunea publică.

[citeste si]

Considerăm că această citare nu este întâmplătoare în condițiile în care exact în aceste zile Procurorul General al României, domnul Augustin Lazăr incriminează televiziunile care își permit să facă dezbateri despre justitie în care invitații, politicieni și analiști, citam "dezinformează un popor incult".

Și tot în aceste zile, un grup de membri ai CNA, adică autoritatea învestită cu calitatea de garant al interesului public, face presiuni și declarații pentru a determina închiderea postului de televiziune plasat pe prima poziție ca audiență între televiziunile de știri din România.

România TV va continua să colaboreze cu toate instituțiile statului, să răspundă solicitărilor acestora dar să le și chestioneze în temeiul interesului public atunci când constată că demnitarii plătiti din banii contribuabililor abuzează de funcții.

România TV va continua să îşi îndeplinească cu misiunea de "câine de pază al democraţiei" întrucât libertatea de exprimare garantată de Constituţie ne permite sa abordam orice subiect de interes public fără vreo restricţie sau teamă de pedeapsă.

Facem apel la toate instituțiile care veghează la democrație și libertatea de exprimare să urmarească cu atentie acest caz.

De la Romania TV veti afla oricum in premiera orice informatie importanta despre modul in care autoritatile judiciare trateaza acest dosar,"mai mai precizează în comunicatul jurnaliștilor România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel