Urmărește emisiunea live


Juncker, replică fermă după ce Erdogan a amenințat Europa

Acordul semnat între Uniunea Europeană și Turcia, menit să stopeze fluxul de migrație spre Europa, 'trebuie să fie respectat și va fi', a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul La Libre Belgique, transmite AFP. 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat vineri că deschide frontierele în fața migranților. Amenințările lui Erdogan au venit la o zi după votul Parlamentului European care a cerut înghețarea temporară a negocierilor de aderare a Turciei la Uniunea Europeană.

'Am luat cunoștință (de aceste declarații), tot așa cum luasem cunoștință acum mai bine de un an, în cursul unei întrevederi încordate, masculine și virile pe care am avut-o cu Erdogan în Antalya. Am încheiat un acord, el trebuie respectat și va fi', declară Juncker pentru cotidianul belgian, notează Agerpres.

Deși laudă perioada în care Erdogan a fost prim-ministru și în care Turcia 'a făcut multe progrese în materie de calitate democratică', Juncker remarcă faptul că, 'de doi ani sau aproape', Ankara 'se îndepărtează de valorile și principiile europene'.

[citeste si]

'Constat că Erdogan și guvernul său sunt pe cale să pre-culpabilizeze Europa pentru eșecul negocierilor de aderare', adaugă șeful executivului comunitar.

'În loc să pună acest eșec pe umerii Uniunii Europene și ai Comisiei, dnul Erdogan ar face bine să înceapă să se întrebe dacă nu este responsabil pentru faptul că cetățenii turci nu vor fi autorizați să circule liber pe teritoriul european. Turcia vrea sau nu să devină membră a Uniunii? Ar fi bine ca partenerii noștri turci să-și pună această întrebare', mai afirmă Juncker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel