Juncker, contact permanent cu premierul britanic: Nu confundați acest lucru

Juncker
Juncker

Şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri, în cadrul conferinței susţinute alături de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, că reprezentaţii CE se află în contact permanent cu Cabinetul prim-ministrului britanic, dar că acest lucru nu implică o renegociere.

"Nu vreau să mă angajez acum în speculaţii, nici în ceea ce priveşte reciprocitatea. Comisia a spus că nu vor fi renegocieri. Am spus că putem oferi clarificări, lămuriri. Sigur că suntem în contact cu Cabinetul prim-ministrului britanic, dar vă rog să nu confundaţi acest lucru cu o renegociere, mai ales în ceea ce priveşte backstop-ul. Nu cred că ar fi înţelept să mă exprim acum pe toate detaliile discuţiilor în curs", a spus el.

Juncker a reamintit că pe 15 ianuarie va fi supus votului, în Camera Comunelor, acordul privind Brexit.

"Eu sper să avem un acord, nu îmi doresc o ieşire a Regatului Unit fără acord, pentru că aceasta ar fi o catastrofă şi pentru cetăţenii britanici, şi pentru întregul continent european. De aceea, trebuie să desfăşurăm toate eforturile de acum până marţi, până la votul din Parlamentul britanic, pentru ca acest proiect important să nu eşueze", a spus el.

Juncker, convenție cu Iohannis

Juncker a mai precizat că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis a convenit asupra unei "foarte bune" pregătiri a reuniunii Consiliul European de la Sibiu, de pe data de 9 mai. El a adăugat că aceasta va fi o reuniune "dedicată stabilităţii", având în vedere că până la acea dată Regatul Unit va părăsi UE.

"Trebuie să demonstrăm tuturor, şi celor care ne observă din afară, că UE se relansează acum, are un nou început, e o nouă etapă în lunga sa istorie, care nu a fost niciodată un curs prea liniştit. Preşedinţia română va fi o preşedinţie care va oferi rezultate", a declarat preşedintele CE.

Vezi și: Jean-Claude Juncker, întâlnire cu Tăriceanu și Iordache, după discuțiile cu Iohannis

Juncker, către un jurnalist: Lăsați-mă să-mi văd de treabă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel