Juncker, atacat de Ungaria. Merkel: O vom spune tare!

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că îl 'susţine pe deplin' pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ţinta unei campanii a guvernului populist ungar condus de Viktor Orban.

'Îl susţin pe deplin, suntem solidari şi o vom spune sus şi tare în discuţiile noastre cu Ungaria', a declarat Angela Merkel, în cursul unei conferinţe de presă la Berlin cu preşedintele din Burkina Faso, Roch Marc Christian Kaboré.

Juncker, membru al Partidului Popular European (PPE), mişcarea conservatoare din care fac parte atât Fidesz, cât şi Uniunea Creştin-Democrată a cancelarului german, este vizat de o campanie de denigrare lansată de Ungaria, înaintea alegerilor europarlamentare din luna mai. Campania foloseşte imagini cu Juncker şi miliardarul George Soros zâmbind, cu textul 'Ai dreptul să ştii ce îţi pregăteşte Bruxellesul!', scris cu litere mari roşii şi albe.

Vezi și: Dosarul Teldrum, pe mâna lui Augustin Lazăr

'Viză de migraţie'

UE este acuzată că intenţionează să adopte cote obligatorii de relocare a migranţilor, să slăbească dreptul statelor membre de a-şi proteja frontiera şi să faciliteze sosirile migranţilor printr-o 'viză de migraţie'. Juncker a replicat declarând, aşa cum a mai făcut-o în ultimele luni, că Orban 'nu îşi mai are locul în PPE'.

Dacă declaraţia cancelarului german de susţinere a lui Juncker a fost fără echivoc, în schimb, Manfred Weber, creştin-socialul german desemnat cap de listă al PPE la viitoarele alegeri, s-a limitat să retransmită pe Twitter, fără niciun comentariu, declaraţia de condamnare a campaniei Ungariei de către preşedintele PPE, francezul Joseph Daul.

Vezi și: Lazăr, lui Toader: Procurorul general nu mănâncă oameni. Să aibă curaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel