Judeţul premiat de Ambasada Franţei

Judetul Prahova
Judetul Prahova

Judeţul Prahova a fost premiat de Ambasada Franţei la Bucureşti pentru proiectul de gestionare integrată a deşeurilor. 

Judeţul Prahova, alături de oraşele Piatra Neamţ, Alba Iulia şi Seini, a câştigat concursul "Oraşul durabil", care a fost dedicat iniţiativelor inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile, organizat de Ambasada Franţei, în parteneriat cu Business France şi Camera franceză de Comerţ şi Industrie din România. 

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc luni, la Ambasada Franţei din Bucureşti, în prezenţa ambasadoarei Michele Ramis. 

"Tematica 'Oraş durabil şi dezvoltare durabilă' este o tematică dezbătută atât în Franţa, în Uniunea Europeană, cât şi în România. Mediul, bineînţeles, nu poate fi ignorat, este o prioritate guvernamentală şi pentru Franţa. (...) România, la rândul său, a stabilit cadrul necesar, iar noi suntem parteneri angajaţi în acest şantier al dezvoltării durabile. (...) Acest concurs nu face altceva decât să promoveze administraţiile care îşi fac bine treaba", a declarat ambasadoarea Franţei în România, Michele Ramis. 

La categoria "Apă, canalizare şi gestionarea deşeurilor", câştigător a fost desemnat judeţul Prahova, pentru proiectul său de gestionare integrată a deşeurilor. 

"Cred că împreună putem contribui şi mai mult la apropierea celor două popoare, prin încurajarea dezvoltării legăturilor care unesc cele două ţări", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Ludmila Sfîrloagă, la primirea trofeului şi a diplomei. 

Proiectele au fost selectate de un juriu format din experţi independenţi, câştigătorii urmând să aibă parte de o vizită de studiu într-o comunitate de referinţă parteneră din Franţa pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a comunităţilor. 

La evenimentul de premiere de la Ambasada Franţei au fost prezenţi şi Ion Cîmpeanu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Ciprian Roşca, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Hervé Boisguillaume, directorul proiectului "Oraşul durabil", în cadrul Direcţiei Afacerilor Europene şi Internaţionale aflată sub autoritatea comună a Ministerului Francez al Tranziţiei Ecologice şi Solidare şi a Ministerului Coeziunii Teritoriilor, şi Alexandru Aldea, preşedintele juriului concursului, decan al Facultăţii de Inginerie în Limbi Străine a Universităţii Tehnice de Construcţii din Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel