Județul Neamț a pierdut Cheile Bicazului. Decizia instanței a scos oamenii în stradă

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în port tradițional au ieșit, astăzi, în marș pe străzile din centrul orașului Piatra Neamț pentru a-și arăta nemulțumirea față de această decizie.

Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piatra Neamț, față de decizia instanței din Prahova, potrivit căreia Cheile Bicazului aparțin județului Harghita și nu județului Neamț, ca până acum.

Manifestarea are loc după ce, recent, Tribunalul Prahova a decis modificarea limitei de județ dintre Neamț și Harghita, iar potrivit deciziei care nu este definitivă, Cheile Bicazului aparțin acum municipiului Gheorgheni din Harghita, și nu comunei Bicaz Chei din Neamț. Adică, de la Gheorgheni mergând spre Neamţ o distanţă de 32 de kilometri, trecând de staţiunea Lacu Roşu, şi coborând serpentinele spre comuna Bicaz Chei.

Decizia judecătorilor

Judecătorii prahoveni s-au pronunțat în favoare autorităţilor din Harghita:

„Anulează procesul-verbal avînd ca obiect stabilirea traseului hotarului administrativ, emis în anul 1998. Stabileşte linia de hotar dintre teritoriul administrativ al oraşului Gheorgheni şi teritoriul administrativ al comunei Bicaz-Chei, astfel: DN 12 Gheorgheni (DN 1) – Lacul Roşu – limita Jud. Neamţ 0 + 000 32 + 32,000 Km., conform Hotărîrii nr. 540/2000 din 22/06/2000", se arată în soluţia pe scurt a instanţei, potrivit stiri-neamt.ro.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, reacție

„Am cîştigat! După aproape 10 ani de litigii, se soluţionează o dispută la graniţă. strîmtorii Békás (Cheile Bicazului, n.r.) de către judeţul Neamţ nu a fost tolerată de Consiliul judeţean Harghita", a susţinut şeful CJ Harghita printr-o postare (video) din Facebook, şi pe blogul său. – notează Monitorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel