Judecătorul pe care l-ar fi mituit Adamescu, 22 de ani de închisoare

Mircea Moldovan, unul dintre magistrații implicați în dosarul în care Dan Adamescu este acuzat că a mituit judecători, a fost condamnat, luni, la 22 de ani de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel București nu este definitivă.

DNA a cerut, la ultimul termen din dosarul în care sunt implicaţi patru magistraţi şi doi oameni de afaceri, dar şi alte 14 persoane, ca inculpaţii din acest proces să primească pedepse ce depăşesc limita prevăzută de lege.

Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a fost condamnat pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Judecătorii Curţii de Apel i-au aplicat lui Moldovan pedepse de aproximativ şase ani pentru fiecare faptă de care a fost acuzat. În urma contopirii pedepselor, instanţa a decis ca Moldovan să fie condamnat la şase ani şi zece luni de închisoare, la care au adăugat un spor de 15 ani şi două luni de închisoare, ceea ce reprezintă o treime din totalul celorlalte pedepse.

Magistratul Elena Rovenţa a fost condamnată la cinci ani şi zece luni de închisoare, Sorin Viziru la cinci ani, iar Ion Stanciu la trei ani şi opt luni.

Dan Adamescu, condamnat la patru ani și patru luni de închisoare cu executare

În 24 iunie 2014, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe omul de afaceri Iosif Armaş, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Curtea de Apel București l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare în dosarul mitei pentru judecători. 

Adamescu a fost arestat preventiv în iunie anul trecut pentru că le-ar fi dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, în schimbul banilor magistrații urmând să dispună în dosare de insolvență soluții favorabile unor firme la care omul de afaceri era acționar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel