Judecătorul Nicolae Stanciu pus sub acuzare de DNA

Judecătorul Nicolae Stanciu, în prezent vicepreşedinte al Curţii de Apel Constanţa, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi primit ca mită obiecte de mobilier de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2012, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, între Nicolae Stanciu şi un om de afaceri a intervenit o înţelegere în baza căreia magistratul a primit foloase materiale pentru a ajuta la obţinerea de soluţii favorabile în cadrul litigiilor înregistrate sau care urmau să fie înregistrate pe rolul instanţei.

Foloasele materiale primite de magistrat au constat în obiecte de mobilier în valoare totală de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj al vilei sale. Aceste obiecte de mobilier au fost livrate la locuinţa lui Nicolae Stanciu la data de 21 decembrie 2012.

Protecţia juridică oferită de magistrat a constat în ajutorul pe care acesta, ca preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, urma să îl dea în pronunţarea unor soluţii favorabile unei societăţi deţinute de omul de afaceri, în dosarele care urmau să se înregistreze pe rolul acelei instanţe, în legătură cu licitaţiile la care a participat firma.

Această protecţie s-a şi concretizat în pronunţarea de către Nicolae Stanciu (împreună cu alţi doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plângerile formulate de concurenţii societăţii deţinute de omul de afaceri în cadrul unei proceduri de achiziţii publice.

Ca urmare a respingerii plângerilor formulate de concurenţi, societatea omului de afaceri a câştigat o licitaţie cu valoarea de 21.023.335 lei, în detrimentul unei alte firme declarate câştigătoare anterior şi care oferise o valoare mai mică.

Potrivit procedurii reglementate de OUG nr. 34/2006, împotriva desemnării câştigătorului licitaţiei de către autoritatea contractantă, ceilalţi participanţi pot face contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), decizia CNSC putând fi atacată la curtea de apel competentă. Decizia curţii de apel este definitivă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel