Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat de Consiliul Superior al Magistraturii

protest
protest

Secția Disciplinară pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sancționarea judecătorului Cristi Danileț pentru încălcarea codului deontologic al magistraților, anunță Antena 3.

Judecătorul Cristi Danileț a fost sancționat de CSM pentru postările de pe Facebook în care își arăta susținerea față de cei din #rezist.

Acesta trebuia să se prezinte azi la Secția Disciplinară, dar tot pe Facebook a înștiințat că nu va veni: "Săptămâna viitoare ar trebui să merg la CSM pentru a răspunde cu privire la anumite afirmații făcute de mine în mediul online. Sunt trei astfel de acțiuni derulate împotriva mea de la începutul acestui an și încă una în stadiu incipient. Vreau să fie foarte clar: nu accept să dau explicații nimănui pentru ceea ce scriu sau spun, cât timp nu comentez dosare în curs de derulare, nu critic colegi și nu instig la încălcarea legii. Particip activ la dezbaterile publice cu privire la subiecte interesând aspecte socio-juridico-politice încă din anul 2003. Până acum, niciodată nu mi s-a imputat nimic. Mai mult, toate afirmațiile mele sunt în aceeași manieră, relevând o constanță a principiilor pe care le susțin de mulți ani și care sunt conforme standardelor internaționale privind justiția. Brusc însă, au apărut mai multe autosesizări ale Inspecției care are puterea de a alege în mod arbitrari pe ce magistrat să urmărească și pentru ce postări și interviuri. Ei bine, de azi înainte nu voi mai da curs niciunei chemări la CSM sau Inspecție pentru presupuse delicte de opinie. În România încă avem libertatea de expresie și înțeleg să îmi exercit acest drept ca orice alt cetățean, în mod demn și integru, cu singurele limite impuse expres de legea ce guvernează statutul magistraților".

Din informațiile furnizate de Antena 3, obținute în exclusivitate pe surse, reiese că mesajul de pe Facebook pentru care a fost sancționat judecătorul Cristi Danileț a fost următorul: "Poate cineva remarcă că totuși succesiunea atacurilor, destructurărilor și decredibilizărilor la adresa următoarelor instituții SRI, SPP, Poliție, DNA, Jandarmerie PG, ICCJ, Armată nu par întâmplătoare după declararea sus și tare a abuzurilor instituțiilor de forță."

Vezi și: Zeci de președinți și vicepreședinți de tribunale se DELIMITEAZĂ de protestul magistraților, inițiat de Cristi Danileț

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel