Judecătorii CSM: Modificarea legilor justiției, fără legătură cu crima din Caracal. ”Condamnă folosirea dramei în scop politic”

CSM
CSM

Judecătorii CSM dezaprobă folosirea cazului Caracal în scop politic și inducerea ideii că legile justiției ar fi una din cauzele crimelor. 

”Consecventă principiilor și valorilor unei justiții care trebuie să funcționeze efectiv în folosul societății, și nu este doar declarată ca atare, Secția pentru judecători condamnă folosirea dramei de la Caracal în scop politic, așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Secția pentru judecători dezaprobă mistificarea prin inducerea, în mod repetat, în discursul politic, a temei „modificării legilor justiției" în lanțul cauzal al efectelor tragicului eveniment”, arată Secția pentru judecători a CSM, printr-un comunicat de presă.

Scopul pentru care sunt folosite legile justiției în crima din Caracal 

În contextul în care codurile penale sunt nemodificate și conțin dispozițiile necesare luării măsurilor pentru a proteja viața și integritatea persoanei, această temă este vehiculată cu un dublu scop, ”unul evident politic, iar altul pentru dezvinovățirea celor responsabili”, subliniază magistrații.

”Independența justiției este o valoare fundamentală, aflată în strânsă corelație cu responsabilitatea instituțională, dar mai ales individuală. Este momentul să afirmăm deschis că dorim aflarea cât mai grabnică a adevărului și identificarea răspunderilor atât la nivelul funcțiilor de execuție ale magistraților, cât și al celor de conducere din vârful instituțiilor cu competențe în domeniul justiției”, mai arată judecătorii.

”Asumarea disfuncțiilor grave, relevate odată cu drama de la Caracal, este indispensabilă restartării sistemului judiciar de care societatea românească are atâta nevoie”, încheie Secția pentru judecători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel