Judecătorii critică alegerile din CSM

basescu_csm
basescu_csm

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România este nemulțumită de modul cum s-au desfășurat alegerile de vineri din cadrul CSM, pe  care le consideră netransparente şi neprofesioniste. Totodată, UNJR va apela la toate mijloacele premise de lege pentru ca CSM să conştientizeze şi să-şi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei.

 "Uniunea Naţională a Judecătorilor din România îşi exprimă indignarea faţă de modul netransparent şi total neprofesionist în care au decurs alegerile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în data de 4 ianuarie 2013. Considerăm nedemne de onoarea funcţiilor menţionate refuzul asumării publice a candidaturii fostului vicepreşedinte al Consiliului, anunţarea acesteia în cadrul şedinţei de plen, cu lipsa oricărei informări a magistraţilor şi membrilor Consiliului în vederea asigurării unei dezbateri efective a candidaturilor şi a programelor candidaţilor", declară UNJR, într-un comunicat de presă remis luni Agerpres.

 UNJR susţine că agenda juridică foarte încărcată a anului 2013, care impune luarea unor decizii legate de numirile în cele mai înalte funcţii de conducere din sistem, respectiv preşedintele ÎCCJ, procurorul şef al Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi procurorul şef al DNA, intrarea în vigoare a Codului de Procedură Civilă, modificările preconizate ale Constituţiei României, ar fi necesitat luarea unei decizii care să urmărească în principal coeziunea în cadrul Consiliului şi acţiuni susţinute pentru buna funcţionare a serviciului public al justiţiei.

 "Pe parcursul anului 2012, corpul judecătorilor şi-a exprimat în mod repetat nemulţumirea faţă prestaţia conducerii CSM şi carenţele acesteia în exercitarea funcţiei de reprezentare, fiind evidentă dorinţa corpului profesional de a nu se mai realege aceeaşi conducere sub o altă formă. Această voinţă a fost însă sfidător ignorată de către cei care se presupune că ar trebui să reprezinte corpul profesional al judecătorilor, fiind ignorată deopotrivă şi cutuma respectată încă de la înfiinţarea Consiliului, de a se alege un judecător în funcţia de preşedinte"', mai spune UNJR.

 UNJR solicită judecătorilor să îşi exprime voinţa în cadrul adunărilor generale şi îşi exprimă sprijinul pentru toate acţiunile magistraţilor ce se preconizează în viitorul apropiat, care vizează apărarea statutului şi a independenţei lor şi cenzurarea modului în care unii membri CSM îşi exercită mandatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel