Judecător condamnat la 10 ani închisoare. Gîrbovan: O zi grea pentru fiecare dintre noi

UNJR denunta condamnarea, pe data de 18 ianuarie 2019, a judecatorului Murat Arslan la 10 ani inchisoare pentru motive exclusiv politice, dat fiind ca a fost presedintele celei mai mari asociatii a judecatorilor si procurorilor din Turcia, pozitie din care a militat continuu pentru apararea democratiei si respectarea drepturilor omului in Turcia. Pretextul condamnarii a fost ca ar fi fost "membru intr-o organizatie terorista armata", scrie presa turca.

Referitor la aceasta condamnare, judecator Dana Girbovan, presedinte UNJR – afiliata MEDEL, a spus:

"Premiul Vaclav Havel – ce onoreaza si rasplateste actiunile deosebite ale societatii civile in apararea drepturilor omului – a fost decernat in 2017 lui Murat Arslan, un judecator inchis in inchisorile turce pentru actiunile sale in apararea unei justitii independente. Am spus atunci ca premiul primit de Murat Arslan este o prima recunoastere de catre Europa a luptei pe care judecatorii din Turcia o duc, o recunoastere careia trebuie sa i se adauge un sprijin pe masura. Din pacate, acest sprijin nu a venit, politicienii europeni rezumandu-se doar la a repeta slogane si discursuri sterile. Condamnarea judecatorului Murat la o pedeapsa atat de grea si nedreapta este masura esecului si imposturii institutiilor europene in apararea libertatii, democratiei, drepturilor omului si a domniei legii."

O zi grea

"Il cunosc personal pe Murat, am participat impreuna la conferinte, seminarii si intalniri internationale ale asociatiilor. L-am auzit vorbind public, in tara sa si in afara, despre pericolul la adresa statului de drept din Turcia. Murat este un om care nu si-a pierdut curajul de a sta drept si promova, chiar cu riscul vietii, valori care pentru foarte multi politicieni au devenit doar slogane: drepturile omului, justitie independenta, stat de drept/domnia legii.

Vezi și: RĂZBOI TOTAL în presă între foști aliați. Andronic: Îl înjură pe Cristoiu, dar era bun când trebuia să încaseze cașcavalul

Este o zi grea pentru fiecare dintre noi, prietenii si colegii lui Murat, dar este si o zi trista pentru fiecare cetatean ce crede in valorile Europei. Alaturi de Medel, UNJR va continua toate demersurile internationale pentru eliberarea judecatorilor si procurorilor turci inchisi pe nedrept. Nu in ultimul rand, lupta lor este o inspiratie pentru fiecare dintre noi sa nu abdicam nici o clipa de la apararea democratiei, independentei justitiei si respectarea drepturilor omului", a mai spus jud. Girbovan.

VEZI ȘI: Hoandră: Mi se face greață și când îl văd!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel