Judecătoarea Afrăsinie, mesaj în scandalul din Justiție: Ăsta nu este motiv să protestăm, nu-i așa?

01 Martie 2019 / 20:54
Mădălina Afrăsinie
Mădălina Afrăsinie

Judecătoarea Mădălina Afrăsinie a dezbătut subiectul potrivit căruia multe dosare ajung pe mâna judecătorilor cu probe false.

Președinta Secției a VI-a civilă de la Tribunalul București afirmă că judecătorii verifică toate dosarele 7 zile din 7 pentru a găsi probele obținute ilegal, dar acest lucru nu trebuie să reprezintă un motiv pentru a protesta, făcând referire la continuele proteste ale magistraților cu privire la ordonanțele de urgență de modificare a legilor Justiției. 

Cum își dau seama judecătorii că acele probe sunt false?

 

''Administrarea probelor se face conform Codului de procedură penală. Eu, în civil, analizez probele în funcție de Codul de procedură civilă. Probele sunt pertinente, utile, concludente. Dacă o probă este obținută într-un alt mod decât prevede legea, din punctul meu, acele probe sunt obținute în mod ilegal, astfel încât administrarea lor în cadrul unui dosar este neposibilă. 7 zile din 7 le verificăm, dar ăsta nu este motiv să protestăm, nu-i așa? Am reușit să îi supăr pe unii și pe alții...

Dosarele, în ciuda a ceea ce se spune despre noi, judecătorii, sunt citite. Sunt citite în timpul nostru liber, sunt citite în weekend. Dovada că sunt citite o reprezintă și înlăturarea acelor probe care au fost obținute în mod ilegal.

Din punctul meu de vedere este grav, nu este prevăzut în lege și nu are ce să caute în dosar'', a spus judecătoarea Mădălina Afrăsinie, prezentă prin legătură telefonică, în direct, la România TV. 

Vezi și: Petre Roman, șocat, în direct, de Seidler: Atât de pervertit!