Jucătorii congolezi se angajează în prevenţia infectării cu Ebola

Jucătorii unuia din cele mai importante cluburi de fotbal din RD Congo, TP Mazembe, au iniţiat joi o campanie de prevenţie împotriva infectării cu virusul Ebola, cu scopul reducerii acestei epidemii care a făcut peste 1.820 de morţi într-un an, informează AFP.

Campania a fost lansată cu ocazia unui meci amical (2-1) între Tout Puissant Mazembe şi Don Bosco, la Lubumbashi, oraş cu 2,7 milioane locuitori, în prezenţa a câteva sute de suporteri ai celui mai titrat club din Congo în competiţiile africane. Fotbaliştii au purtat pe tricouri mesaje cu inscripţia: "Stop Ebola".

"Ebola există în realitate. Trebuie să încercăm să stopăm propagarea acestei maladii prin adoptarea unor comportamente adecvate, cum ar fi spălatul pe mâini", a declarat unul dintre jucători, Jean Kasulula, în swahili, principala limbă vorbită la Lubumbashi.

"În toate provinciile în care TP Mazembe va juca, inclusiv în străinătate, noi vom continua să spunem 'Împreună, stop Ebola'", a spus, la rândul său, preşedintele clubului, Moise Katumbi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel