Urmărește emisiunea live


Membru CNA, scrisoare deschisă către partide

Valentin-Alexandru Jucan, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), le solicită liderilor PSD, PNL şi UDMR, într-o scrisoare deschisă, să identifice soluţii care să reformeze presa din România, având în vedere că peste aproximativ două luni va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare, 'în condiţii contrare informării corecte a publicului şi a respectării acestuia'.

'Fac apel la responsabilitate şi la implicarea dumneavoastră în identificarea de soluţii care să reformeze presa din România. Peste aproximativ două luni va începe campania electorală pentru alegerile parlamentare, în condiţii contrare informării corecte a publicului şi a respectării acestuia. Partidele pe care le reprezentaţi nu au fost capabile, cel puţin până acum, să prezinte românilor propuneri clare de îmbunătăţire a mediului în care mass-media funcţionează', precizează luni Jucan, într-un comunicat transmis Agerpres.

În opinia acestuia, niciun reprezentant al partidelor nu a reuşit să pună în dezbatere publică, 'într-o manieră credibilă', principalele teme din audiovizual: reforma Consiliului Naţional al Audiovizualului - CNA, reforma Televiziunii publice - TVR, fiscalizarea şi cadrul de finanţare a presei.

'Prin lipsa de expertiză a specialiştilor de partid, mass-media a ajuns aproape de disoluţie, iar prin acest lucru publicul român a fost prejudiciat', a remarcat Jucan.

El le atrage atenţia preşedinţilor principalelor partide că vor intra în campania pentru parlamentare alături de o presă care va reflecta exerciţiul electoral în mod distorsionat.

În condiţiile date, stimaţi preşedinţi ai principalelor partide politice, veţi intra în campania pentru alegerile parlamentare alături de o presă care va reflecta exerciţiul electoral în mod distorsionat. În acest context, vă propun ca, până la alegerile parlamentare, să creaţi un grup de lucru format din reprezentanţii tuturor categoriilor de presă, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile din domeniul audiovizual, care să poată să pună la dispoziţia noului Parlament un set de măsuri care să sprijine presa şi care, în egală măsură, să-i ofere garanţii de independenţă. Reformarea CNA şi reformarea TVR trebuie să fie, de asemenea, priorităţi în cadrul acestui grup de lucru. Totodată, consider că este o obligaţie ca viitorii parlamentari, membri ai comisiilor pentru cultură şi mass-media din Senat şi Camera Deputaţilor, să fie persoane cu experienţă în domeniul presei, mai spune Jucan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel