JPSG, eveniment european la București. Grapini, alături de președintele Comisiei LIBE

Maria Grapini
Maria Grapini

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, va fi, luni, 25 februarie, în capitală, la cea de-a patra reuniune a Grupului parlamentar de control comun privind Europol (JPSG), fiind membră a JPSG, structură ce reprezintă o formă unică de control asupra funcționării Europol de către Parlamentul European, împreună cu parlamentele naționale.

Grupul parlamentar de control comun privind Europol reunește membrii parlamentelor naționale și pe cei ai Parlamentului European, în scopul realizării unui control ferm respectiv de supraveghere a activităților Europol, inclusiv asupra drepturilor fundamentale.

JPSG se întâlnește cel puțin de două ori pe an. Întâlnirea este co-prezidată de Parlamentul European și de țara care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, de data aceasta România.

Subiecte de discuție la eveniment

Agenda reuniunii importante de la București, la care participă umanista Maria Grapini, include, discuții în profunzime cu privire la subiecte precum constatările Boardului de cooperare al Europol, situația și activitățile Centrului Europol pentru criminalitatea informatică și Centrul Europol de combatere a contrabandei cu migranti, precum și un discurs esențial al comisarului pentru securitatea Uniunii - Sir Julian King.

Articolul 88 din Tratatul European prevede o formă unică de control a funcționării Europol de către Parlamentul European, împreună cu parlamentele naționale.

La București, luni, va fi prezent și președintele Comisiei LIBE din Parlamentul European – una dintre Comisiile din care face parte Maria Grapini – Claude Moraes, șeful delegației PE la JPSG.

Europarlamentarul umanist va participa la discuții legate și de raportarea activităților Europol, din septembrie 2018 până în februarie 2019, Centrul european pentru criminalitatea informatică (EC3) - situația actuală și raportul de activitate, inclusiv sprijinul împotriva falsificării mijloacelor de plată fără numerar, monitorizarea și combaterea infracțiunilor dark web sau desemnarea reprezentantului JPSG la reuniunile Consiliului de administrație al Europol.

Vezi și: Carduri pensionari, problemă. Bucureştean: Ce se poate întâmpla cu documentele depuse

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel