Josep Lluis Nunez a încetat din viaţă

Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al clubului FC Barcelona, a încetat din viaţă.

Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona timp de 22 de ani (1978-2000), a încetat din viaţă luni, la vârsta de 87 de ani, după o grea suferinţă, informează EFE. Nunez, care se retrăsese în ultimii ani din viaţa publică, a avut cel mai lung mandat la conducerea Barcelonei, fiind reales de mai multe ori în funcţia de preşedinte.

Sub conducerea sa, echipa catalană a câştigat 27 de trofee, inclusiv prima sa Ligă a Campionilor, în 1992. În 1986, Barca a fost învinsă de Steaua Bucureşti în finala Cupei Campionilor Europeni. Cu Nunez preşedinte Barcelona şi-a asigurat independenţa economică, fiind pionieră în obţinerea de venituri din transmisiile TV şi din merchandising.

În cei 22 de ani în care Nunez a condus Barca, capacitatea stadionului Camp Nou a fost mărită, a fost construită o arenă mică, Mini Estadi, şi au fost înfiinţate muzeul şi fundaţia clubului. Tot în această perioadă au fost achiziţionate terenurile pe care a fost construită Ciutat Esportiva, centrul de antrenament al clubului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel