Jolt Kerestely, despre motivul pentru care "Copacul" nu a locul 1 la Mamaia

Unul dintre cele mai mai mari hituri ale industriei muzicale românești a fost ”Copacul”, cântată de Aurelian Andreescu și compusă de Jolt Kerestely. Compozitorul își amintește și azi povestea din spatele melodiei.

Jolt Kerestely spune că piesa a fost primul lui succes. Deși a luat doar locul trei la Festivalul de la Mamaia, ”Copacul” a intrat în istoria muzicii românești, iar de piesa de pe primul loc nu-și amintește nimeni.

”Cu Aurică (Aurelian Andreescu - n.r) eram bun prieten, venea la mine acasă. Noi suntem mari bautori de ceaiuri. Și nevasta l-a întrebat dacă vrea ceai și el a zis: Da ce sunt bolnav?”, își amintește cu plăcere Kerestely de vremurile în care făcea, ceea ce consideră el, muzică adevărată.

L-a convins cu câteva acorduri de pian

Jolt Kerestely l-a chemat pe prietenul său acasă și l-a convins cu doar câteva acorduri de pian.

”I-am spus că am o piesă și că am încredere în ea. Apoi l-am întrebat dacă vrea să îmi cânte. A venit la mine acasă, i-am cântat la pian și a fost de acord. A luat locul trei la Festivalul de la Mamaia. Nimeni nu mai știe cine a luat locul 1”, a spus compozitorul.

Nu a avut voie să ia locul 1 pentru că e maghiar

Încercând să-și ascundă sentimentele de regret, artistul a spus că motivul pentru care ”Copacul” nu a luat locul 1 la Festivalul de la Mamaia a fost naționalitatea sa.

”Nu vreau să spun cu tristețe, dar nu am avut voie să iau locul 1. Așa erau vremurile atunci. Din cauza naționalității.

Am avut o viață plină de greutăți. Tata a fost preot și din cauza asta am suferit mult. N-am avut voie să merg la facultate. Am lucrat la Hunedoara la Comitetul Siderurgic. Apoi am fost la mină. Așa erau vremurile.

Ce este foarte trist, deși a fost socotită ca o mare piesă. nu a rămas nicio filmare de televiziune, ci o filmare de la spectacolul de la Mamaia”, a încheiat Jolt Kerestely.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel