Joker, filmul cu cele mai mari încasări din istorie

Lungmetrajul "Joker" al Warner Bros. Pictures a devenit cel mai important film de categorie "R" din istorie, cu încasări la nivel internaţional care au atins vineri 788,1 milioane de dolari, relatează agenţia Xinhua.

Potrivit Hollywood Reporter, filmul thriller a totalizat încasări de 258,6 milioane de dolari în America de Nord şi 529,5 milioane de dolari în cinematografele din restul ţărilor în care a rulat.

Potrivit estimărilor, încasările vor depăşi 800 de milioane vineri sau sâmbătă şi, în cele din urmă, ar putea ajunge la aproape 900 de milioane de dolari la nivel mondial.

Precedentul record înregistrat de o producţie cinematografică din categoria "R" a fost stabilit de filmul cu supereroi al Fox "Deadpool 2", care a generat încasări de 785 milioane de dolari la nivel internaţional în 2018.

Filmele de categorie "R" sunt interzise persoanelor cu vârsta sub 17 ani neînsoţite de un adult.

"Joker" este regizat de Todd Phillips

Bazat pe personajul negativ din seria DC Comics, "Joker" este regizat de Todd Phillips şi îl are în rol principal pe actorul Joaquin Phoenix. Filmul urmăreşte parcursul lui Arthur Fleck, o persoană cu afecţiuni psihice care eşuează în cariera de comediant şi se transformă în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman.

După ce a fost prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Festivalul de Film de la Toronto, "Joker" a devenit subiectul unor semnificative controverse în Statele Unite. Înainte de a fi lansat pe marile ecrane, criticii şi-au exprimat îngrijorarea că filmul ar putea incita la violenţă, invocând empatia cu care Todd Phillips şi-ar trata eroul.

A avut premiera pe 31 august

Reprezentanţii Warner Bros au răspuns că nici personajul ficţional Joker, nici filmul nu susţin în niciun fel violenţa reală şi că nu a fost intenţia filmului, a celor care l-au realizat sau a studioului de a prezenta acest personaj ca pe un erou".

Joker a avut premiera la 31 august în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, unde a fost recompensat cu marele premiu, Leul de Aur. Pelicula este cotată cu şanse mari la următor sezon al premiilor Oscar, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel