Jocurile video duc la un comportament agresiv

video
video
Jocurile video violente duc la un comportament agresiv, iar efectele lor cresc odată cu trecerea timpului, arată un studiu realizat de cercetători de la Expunerea repetată la jocurile video conduce la comportamente ostile. Efectele negative sunt de ordin cumulativ. Cu cât jucaţi mai mult, cu atât puteţi deveni mai agresivi. Uneori, comportamentul ostil rămâne permanent.

Rezultate sunt considerate orientative pentru că eşantionul a fost doar de 70 de studenţi. Participanţii au jucat jocuri video violente şi nonviolente, timp de trei zile, fiecare a câte 20 de minute. Ulterior, experţii le-au cerut subiecţilor să citească o poveste şi să pună în scenă o situaţie conflictuală şi să îşi imagineze reacţiile protagoniştilor.

Studenţii care au jucat jocuri violente şi-au imaginat că protagoniştii erau foarte agresivi, comparativ cu cei care nu au jucat jocuri violente. Aceiaşi tineri au participat apoi la o competiţie în cadrul căreia se opuneau unui alt candidat, pe care îl puteau pedepsi cu un şoc sonor. Cei care jucaseră jocuri violente au făcut mai mult rău adversarului.

În zilele următoare, comportamentul ostil al tinerilor s-a accentuat. Cu cât studenţii jucau mai multe jocuri video cu violenţă, cu atât comportamentul lor agresiv a crescut.

Citiţi şi:

http://www.dcnews.ro/2012/10/dependenta-de-internet-este-considerata-o-tulburare-mintala/

http://www.dcnews.ro/2011/12/jocurile-nu-au-fost-niciodata-mai-reale-vezi-cel-mai-tare-simulator-video/

http://www.dcnews.ro/2011/12/jocurile-video-cu-violenta-provoaca-disfunctionalitati-cerebrale/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel