Jocurile Olimpice de la Tokyo. Octavian Murariu: Nu trebuie să avem prea mari așteptări

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic spune că aşteptările în ceea ce priveşte obţinerea unor medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo nu trebuie să fie foarte mari, dar a precizat că delegaţia României nu se va întoarce foarte ruşinată de la competiţia supremă.

El a afirmat că îşi menţine părerea că România are şanse reale de a organiza o ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă în următorii 10 ani, precizând însă că este nevoie ca statul să se implice în crearea infrastructurii necesare.

Oficialul CIO are încredere în sporturile de iarnă, care au ajuns în opinia sa în poziţia de a recupera medaliile pierdute de România la ediţiile de vară ale Jocurilor Olimpice.

Octavian Morariu a mai spus că instabilitatea politică nu ajută în niciun caz sportul românesc în acest an olimpic, dar are încredere în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român că va asigura condiţiile necesare de pregătire pentru sportivi. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

Reporter: Cum vedeţi sportul românesc înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo comparativ cu ultima ediţie?

Octavian Morariu: Răspunsul este foarte clar, nu trebuie să avem aşteptări foarte mari şi nici nu trebuie să punem o presiune foarte mare. Nu trebuie să spun eu aici care este starea sportului românesc, o ştim cu toţii, dar în acelaşi timp trebuie să ne gândim la sportivi, la cei care merg acolo. Nu trebuie să le punem presiune, trebuie să nu-i încărcăm cu altceva decât cu ce se încarcă ei înşişi. Va fi o misiune dificilă, pentru că sportul s-a dezvoltat, ne place sau nu ne place, şi alţii au înţeles ce înseamnă sportul pentru societatea din ţările lor. Uitaţi-vă la răspândirea de medalii, uitaţi-vă câte ţări au câştigat medalii la ultimele ediţii sau câte medalii am câştigat noi la Rio. Noi am pierdut pentru că şi alţii între timp s-au deşteptat şi au investit acolo unde noi am investit mai puţin. De aici şi o atenţie mărită pe care trebuie să o acordăm sporturilor de iarnă, pentru că noi aici putem să recâştigăm cel puţin o parte dintre medaliile pe care nu le mai avem la sporturile de vară. Uitaţi-vă la cei doi sportivi de la monobob, este un început şi noi putem să ne afirmăm în sporturile de iarnă pentru că încă sporturile de iarnă sunt puţin confidenţiale, ca să spun aşa, faţă de cele de vară şi sunt locuri de luat. Noi avem o infrastructură care începe să se dezvolte, avem o atenţie care începe să fie mai mare pentru sporturile de iarnă. Şi ca să revenim la Tokyo, eu ştiu că vom lua medalii, pentru că îi ştiu pe sportivi, îi ştiu pe preşedinţii de federaţii, le ştiu ambiţiile şi motivaţiile, avem încă sportivi admirabili şi vom lua medalii la Tokyo. Acum nu mă întrebaţi să vă spun câte, dar medalii la Tokyo vom lua şi nu cred că ne vom întoarce foarte ruşinaţi de la Tokyo.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel