JOCURI OLIMPICE RIO, 2016. Rezumatul zilei. Dezamăgire mare la handbal

Echipa de handbal feminin a României a dezamagit la Rio, pierzand trei din cele cinci meciuri jucate la Jocurile Olimpice. Ultimul eșec a venit duminică, 27-28, contra Norvegiei. Angola nu a reușit să învingă Spania, iar selecționata Romaniei de handbal feminin  pleacă acasă încă din faza grupelor.

Echipa feminină de handbal a Spaniei a învins formația Angolei cu scorul de 26-22 (13-12), la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar naționala României este eliminată din competiție.

România avea nevoie de o victorie a Angolei pentru a obține calificarea în sferturile de finală, dar formația africană, care era deja calificată în faza următoare, nu a reușit acest lucru, deși a pus multe probleme formației iberice. Angola a ratat foarte mult în acest meci, incredibil în unele situații, și a avut numeroase momente de inferioritate numerică (8 eliminări de 2 minute), fapt care a influențat decisiv scorul final.

În clasamentul pe primul loc a terminat Brazilia, cu 8 puncte, urmată de Norvegia, 8 puncte, Spania, 6 puncte, Angola, 4 puncte, România, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte. Primele patru echipe s-au calificat în sferturile de finală, la egalitate de puncte primul criteriu fiind cel al rezultatului direct.

România a fost învinsă de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 și de Norvegia cu 28-27, învingând Muntenegru, cu 25-21, și Spania, cu 24-21.

[citeste si]

În Grupa B, duminică, Franța a învins Suedia cu 27-25, Rusia a întrecut Olanda cu 38-34, iar Argentina și Coreea de Sud se vor înfrunta în ultimul meci, fără importanță pentru configurația clasamentului.

Rusia a ocupat primul loc, cu 10 puncte, urmată de Franța, 8 puncte, Suedia, 5 puncte, Olanda, 4 puncte, Coreea de Sud, 1 punct, Argentina, 0 puncte.

În sferturi vor avea loc meciurile: Rusia — Angola, Brazilia — Olanda, Norvegia — Suedia și Spania — Franța.

HANDBAL. Brazilia câștigă meciul cu Muntenegru

Brazilia câștigă meciul cu Muntenegru la handbal feminin, scor 29-23, și  Muntenegru pleacă acasă. În această grupă, alături de România și Muntenegru pleacă acasă. Norvegia rămâne pe locul 2.

ATLETISM. Usain Bolt câștigă din nou proba de 100 de metri

Usain Bolt câștigă spectaculos din nou proba de 100 de metri cu timpul de 9 secunde si 81 de sutimi. Jamaicanul este pentru a treia oara campion olimpic in proba regina a atletismului. Bolt a plecat greu, dar a recuperat incredibil pe ultimii metri, castigand apoi detasat.

Americanul Justin Gatlin a terminat al doilea, cu timpul de 9,89. Gatlin a revenit in curse la 34 de ani, dupa o suspendare pentru dopaj.

Al treilea s-a clasat Andre De Grasse din Canada, cu 9,91.

Record mondial în proba masculină de 400 de metri

Wayde Van Niekerk din Africa de Sud a alergat in finala in 43,03, cu 15 sutimi mai rapid decat precedentul record mondial, stabilit in 1999 de Michael Johnson!


TENIS. Andy Murray este noul campion olimpic

Andy Murray este noul campion olimpic. Andy Murray vs Del Potro 7-5, 4-6, 6-2, 7-5

Medalia de bronz este castigata de Kei Nishikori, cel care l-a invins pe Rafa Nadal 6-2, 6-7, 6-3.


GIMNASTICĂ. Simone Biles, înca o medalie de aur

Americanca a reusit sa castige proba de sarituri! Aceasta a obtinut 15,966, la distanta mare de locul 2, ocupat de rusoaica Maria Paseka, cea care a scos 15,253. Locul 3 a fost ocupat de elvetianca Giulia Stengruber, cu 15,216.

La fel ca in proba de echipe, distanta dintre SUA si locul 2 a fost mai mare decat distanta dintre locul 2 si ultimul loc, locul 8, ocupat de Shallon Olsen, cu 14,816.

FOTBAL. Brazilia este în semifinale

Brazilia e in semifinale, dupa 2-0 cu Columbia. Neymar si Luan au marcat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel