JO 2020: Tokyo se opune mutării maratonului în nordul Japoniei, din cauza căldurii

Autorităţile din Tokyo şi-au exprimat vineri opoziţia faţă de propunerea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a muta în nordul Japoniei probele de maraton şi marş din cadrul JO de vară ediţia 2020, din cauza căldurii foarte puternice şi a umidităţii din capitala niponă, informează AFP.

CIO a produs o surpriză la jumătatea acestei luni, când a anunţat că propune organizarea acestor evenimente la Sapporo, pe marea insulă nordică Hokkaido, ca urmare a numeroaselor temeri legate de sănătatea sportivilor şi a spectatorilor.

Mass-media japoneză a anunţat joi seara că municipalitatea din Tokyo ar putea contracara intenţiile CIO propunând ca startul acestor probe să se dea la ora 03:00 dimineaţa, mai devreme decât orarul foarte matinal anunţat deja.

Guvernatorul metropolei nipone, Yuriko Koike, a declarat vineri, într-un interviu acordat unui post de televiziune, că un astfel de proiect există, însă nu a confirmat ora citată de presă.

Koike, care a ironizat deja propunerea CIO, şi-a exprimat din nou nemulţumirea faţă de ideea mutării probelor la Sapporo. "Nu sunt de acord (cu mutarea probelor)", a declarat guvernatorul pentru postul Fuji TV.

Anunţul făcut de CIO pe 16 octombrie i-a luat prin surprindere pe responsabilii japonez, însuşi primarul din Sapporo recunoscând că nu a fost contactat.

Oraşul Tokyo a investit sume considerabile pentru reducerea efectelor căldurii sufocante şi a umidităţii înregistrate pe timpul verii, în special pentru acoperirea traseului maratonului cu materiale speciale, iar o parte dintre biletele puse la dispoziţia publicului au fost deja vândute.

Planul autorităţilor olimpice s-a născut după recentele Campionate Mondiale de atletism de la Doha, în Qatar, unde mai multe evenimente desfăşurate în afara stadionului, inclusiv maratonul şi proba de marş 50 km, au fost puternic perturbate de căldură.

În perioada iunie - septembrie 2018, aproape 93.000 de persoane au mers la urgenţă în Japonia din cauza problemelor cauzate de căldură, iar 159 dintre aceşti pacienţi au decedat.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel