JO Tokyo 2020 - Japonezii nu se desmint. Inovație privind podiumurile de premiere

Reciclare și curatarea plajelor în Japonia Tokyo 2020. foto: @tokyo2020 - FB
Reciclare și curatarea plajelor în Japonia Tokyo 2020. foto: @tokyo2020 - FB

Japonezii au venit cu o nouă idee revoluționară în privința reciclării, pe care o vor aplica la Jocurile olimpice de la Tokyo din 2020.

Podiumurile din cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din anul 2020, vor fi confecţionate din deşeuri de plastic colectate de la locuitori şi din apele mării, au anunţat marţi organizatorii japonezi, dornici să dea un exemplu într-o ţară în care plasticul este utilizat pe scară largă, informează AFP.

Pentru a realiza această premieră olimpică va fi nevoie de strângerea a 45 de tone de plastic necesar pentru 100 de podiumuri, pe care vor urca sportivii medaliaţi la Olimpiada din capitala Japoniei. "Considerăm că acest proiect, care trimite un mesaj ecologic Japoniei şi restului lumii, va deschide o mare poartă", a declarat preşedintele Tokyo-2020, Toshiro Muto.

Locuitorii interesaţi de această iniţiativă vor putea arunca plasticul utilizat în containere care vor fi instalate începând de joi în peste 2.000 de magazine ale unei reţele locale de supermarketuri.

Proiectul include, de asemenea, deşeuri strânse cu ocazia operaţiunilor de curăţare a apelor oceanului.

Potrivit Naţiunilor Unite, Japonia generează mai multe deşeuri de plastic pe cap de locuitori decât orice altă ţară din lume, cu excepţia Statelor Unite, iar organizatorii Tokyo-2020 vor să propună Jocuri Olimpice ecologice şi durabile, anunţând deja mai multe măsuri în acest sens.

Astfel, medaliile acordate sportivilor vor fi fabricate din metal reciclat. Cetăţenii şi întreprinderile au fost invitate să ofere aparatele lor electronice scoate din uz (telefoane mobile, calculatoare vechi etc), ceea ce a permis recuperarea a 4.100 kg de argint, 2.700 kg de bronz şi 30,3 kg de aur.

De asemenea, ţinutele sportivilor şi oficialilor japonezi vor fi confecţionate din materiale reciclabile provenind din îmbrăcăminte uzată.

Citește și: Reciclarea, o afacere de miliarde pierdută de România. Avertisment de la Comisia Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel